Sport

Rukometaši na najtežem gostovanju u sezoni kod aktuelnog prvaka Izviđača

RUKOMET – Premijer liga BiH, 1. kolo, Ljubuški, srijeda, 17:30 h

Izviđač – Gračanica

Danas će na terenu ponovo biti rukometaši. Na rasporedu su prolongirane utakmice 1. kola. Nakon pobjede protiv visočke Bosne u subotu u Gračanici, naredni ispit za ekipu Gračanice je ujedno i onaj najteži u sezoni. Ekipa gostuje kod aktuelnog prvaka Izviđača u Ljubuškom. Utakmica se igra od 17:30 sati. Gračanica je na otvaranju sezone teže od očekivanog savladala visočku Bosnu dok je Izviđač protutnjao kroz Živinice gdje je ostvario pobjedu od čak 8 golova razlike, 34:26. Ovo je bila i jedina pobjeda gostiju u subotu.

Izviđač je favorit. Sve je na njihovoj strani kada su u pitanju dueli sa Gračanicom. Tradicija, pobjede. Domaćini su aktuelni prvaci BiH pa iako im je otišlo nekoliko bitnih igrača i dalje je to jedna od najkvalitetnijih ekipa u ligi. Izviđač bez problema može nadomjestiti odlazak igrača jer njihova rukometna akademija, jedna od najboljih ne samo u BiH u stanju je svake sezone izbaciti po nekoliko mladih, perspektivnih igrača koji su kadar i za najveće domete.

O kakvom odnosu snaga se radi dovoljno govori činjenica da su današnji domaćini bili bolji u posljednjih sedam od ukupno osam odigranih utakmica u prvenstvu. Gračanica je upisala  onu pobjedu 2019. godine kada su u Gračanici primili samo 18 golova a drugi trijumf je onaj u Kupu kada je Izviđač postigao samo 15 golova na utakmici, 3 u drugom poluvremenu.

Sve je otprilike poznato. Izviđač je ekipa koja igra brzo, efikasno, moderno, atraktivno na veliki broj golova. U slučaju jedne takve utakmice, gosti nemaju šta da traže u Ljubuškom. U svakoj opciji u kojoj bi ekipe išle preko 30 golova, domaćini su apsolutni favoriti. Recept za pobjedu je poznat samo je pitanje da li ga ova ekipa Gračanice može sprovesti u djelo. A to je spora igra, čvrsta odbrana, vrhunska partija golmana, vrhunska partije kompletne ekipe na obje strane terenu. Nije nemoguće ali je jako teško izvodljivo. Ekspedicija je jutros otputovala u Ljubuški. Live prijenos bi trebao biti ili na njihovoj FB ili youtube platformi.

U ostalim susretima se sastaju:

  • Bosna S. – Krivaja
  • Leotar – Sloga D.
  • Borac – Gradačac
  • Sloga GVU – Sloboda
  • Vogošća – Konjuh
  • Bosna V. – Maglaj
  • Iskra – slobodni

Za vikend će biti odigrano i 3. kolo a Gračanlije ponovo gostuju. Nakon Ljubuškog slijedi Maglaj.

Slični postovi

Back to top button