Sport

Rukometaši pobjedom u Trebinju ostali na 1. mjestu

Navijači osvjetlali obraz kluba i grada

RUKOMET – Premijer liga BiH, 22. kolo, Trebinje

Leotar – Gračanica  29:30

Najteže pitanje je kada dođemo do rukometa – odakle početi. Od odličnih rezultata i prvog mjesta ili od navijača o kojima ovih dana bruji BiH. Ili zajedno od jednih i drugih.

Rukometni klub, sjajni rezultati, navijači su ove sezone uz sve ostale naše uspješne sportiste, sigurno najbolja i najljepša sportska priča i to ne samo Gračanice. To su najbolji ambasadori Gračanice.

Dok na tribinama gledamo izljeve divljaštva i nacionalizma, dotle se Trebinje zahvaljuje gračaničkim navijačima i obratno. I to je bit i esencija sporta. Drago nam je da je naš rukometni klub u centru pažnje i svih zbivanja.

Hajdemo malo o ekipi. Za vikend su odigrane utakmice 22. kola. Gračanica je kao lider gostovala u Trebinju kod ekipe koja ove sezone nije izgubila na domaćem terenu a i u Gračanici su pokazali da su odlični. Domaćinima je pobjeda trebala da ostanu u borbi za play off dok su gosti bodove tražili za ostanak na vrhu. Bilo je jasno da neće biti lahko. Bosna je na domaćem terenu igrala protiv Vogošće dok je Borac igrao u gostima protiv Maglaja.

Nakon odigranih utakmica 22. kola, stanje na prva 3 mjesta nepromijenjeno. Ista meta isto odstojanje. Vodeći trojac je upisao pobjede od kojih je sigurno najvrjednija upravo ova koju je Gračanica ostvarila u Trebinju.

U jednom paklenom susretu gosti su na odmoru imali 3 gola prednosti u drugom dijelu krenuli još furioznije i došli do 7 golova prednosti da bi domaćini stigli na -1 u finišu, gdje smo u zadnjih 10-ak minuta gledali neizvjesnu utakmicu gol za gol, sa konstantnom prednošću gostiju od 1-2 ili tri gola.

EON

Uspjela je kaznena ekspedicija Damira Doborca sačuvati prednost i ostvariti pobjedu 30:29. Najbolji strijelci su bili Hamidović sa 11 i Živanov sa 9 golova.

Sa ovom pobjedom Gračanlije su napravile ogroman korak ka prvom mjestu na kraju sezone, jer gostovanje u Trebinju je sigurno jedno od najtežih do kraja sezone.

Ostali su prvi sa 3 boda više od Bosne i 6 od Borca koji ima utakmicu manje. Slijedi reprezentativna pauza a u narednom kolu Gračanica ne bi trebala imati problema protiv Slavije dok će Bosna na teško gostovanje u Mostar.

Sjajni trenuci za gračanički rukomet.

Moramo da pomenemo i navijače koji su heroji samim odlaskom na ovo daleko gostovanje. Bez ijednog incidenta, fer i korektno navijanje i uspostavljanje prijateljskih odnosa i sa ljudima iz Trebinja. Nakon Gornjeg Vakufa, Banja Luke, Živinica i drugih mjesta, navijači su osvjetlali svoj i obraz kluba i grada i u Trebinju. Domaćine su kupili gestom sa početka susreta kada su prikupili simboličnu ali u srcima ogromnu, vrijednu donaciju za liječenje bolesne djevojčice Marine iz Trebinja. Gromoglasan aplauz se razlio dvoranom kada su gosti uručili donaciju.

Nevjerovatne scene sa tribina o kojima je tokom vikenda i ovih dana izvjestio svaki ozbiljniji medij i portal u BiH.

Rukometaši i navijači su možda i najpozitivnija sportska priča u BiH ove sezone.

22. kolo:

Leotar – Gračanica 29:30
Maglaj – Borac 22:24
Bosna – Vogošća 26:21
Sloga GV – Goražde 25:22
Slavija – Zrinjski 31:31
Sloga D. – Derventa 34:28
Konjuh – Lokomotiva 26:23

Tabela:
1. Gračanica 49

2. Bosna 46
3. Borac 43 (-1)
4. Konjuh 37

 1. Sloga GV 35
  6. Leotar 35
  7. Vogošća 33
  8. Sloga GV 32 (-1)
  9. Maglaj 32
  10. Zrinjski 30
  11. Lokomotiva 26
  12. Goražde 23 (-1)
  13. Slavija 16
  14. Derventa 10

23. kolo:

Gračanica – Slavija
Maglaj – Sloga D.
Goražde – Derventa
Borac – Konjuh
Lokomotiva – Leotar
Zrinjski – Bosna V.
Vogošća – Sloga GV

Slični postovi

Back to top button