Sport

Rukometaši počeli sa radom

Danas su sa radom počeli rukometaši. Prozivka je obavljena u dvorani Luke. Na prvom treningu su bili svi igrači na koje se računa za narednu sezonu. Nedostajao je samo Tomić. Sa ekipom su trening obavili i oni koji su bivši,

Hamidović, Ahmetašević i Manjić.

Trener Doborac je kazao da će se pripreme do 8.8. vršiti u Gračanici u dvorani i na stadionu Luke a nakon toga rad se nastavlja na Vlašiću.

Kada su u pitanju novi igrači, Doborac je izjavio da je zadovoljan pojačanjima.

– Tražili smo najbolja moguća rješenja. RK Gračanica nije bankomat da novcem plaća i privlači kvalitet, tražili smo one koji su spremni na paklen rad i odricanja i koji bi se trebali uklopiti u našu filozofiju.

Kada je u pitanju igrački kadar, on još nije kompletiran. Potreban nam je još jedan golman te pivot kako bi na svakoj poziciji bili pokriveni sa najmanje dva igrača i kako bi tokom sezone mogli vršiti potrebne rotacije.

EON

Radu sa prvim timom je priključeno i nekoliko omladinaca.

– Naša je želja, vizija i misija da uvijek imamo nekoliko mladih igrača iz našeg omladinskog pogona. To je na kraju cilj svih nas a na njima je da rade i da se dokazuju – poručio je Doborac.

Za kraj je još dodao da ne želi puno obećavati i govoriti o ambicijama i rezultatima, jer ne zna konačno stanje u drugim ekipama ali poručuje navijačima da ne brinu i da će se u Gračanici ponovo gledati borbeni, ratnički rukomet.

Trener Doborac nije puno otkrivao, slično kao i prošle sezone kada je redovno slao oprezne poruke. A znamo kako je završila…

Rukometašima želimo sreću.

Slični postovi

Back to top button