Sport

Rukometaši u četvrtak putuju u Rusiju – Ahmetašević i Hamidović odlični

RUKOMET – Evropski rukometni kup, 1/8 finala, subota, St. Petersburg

Neva – Gračanica

Gračanički rukometaši će u četvrtak krenuti put Rusije i Sankt Petersburga gdje će u subotu odigrati prvu utakmicu osmine finala Evropskog rukometnog kupa protiv domaćeg predstavnika, ekipe Neva. Želimo im sretan put i dobar nastup.

Neva nije imala dobar uvod u ovaj susret s obzirom da su u posljednjem kolu u utorak izgubili utakmicu na domaćem terenu. Već treću ove sezone. Sva tri poraza u sezoni Neva je doživjela na domaćem terenu. Domaćini su sigurno apsolutni favoriti u ovom susretu unatoč ranije pomenutom porazu.

HAMIDOVIĆ IGRAČ UTAKMICE PROTIV FUCHSE BERLINA – AHMETAŠEVIĆ ODLIČAN U DRUGOM DIJELU SEZONE

A dobar, odnosno odličan nastup imao je sinoć Dino Hamidović u ekipi Trima. Trimo je u okviru Evropske rukometne lige bio domaćin predstavniku Njemačke, ekipi Fuchse Berlin. Favorizirani gosti su opravdali tu ulogu, pobijedili 35:29 a mi imamo razloga da budemo zadovoljni jer je Hamidović sa 8 golova bio najbolji strijelac na utakmici. Proglašen je za igrača utakmice.

Sjajno su drugi dio sezone počela oba naša rukometna internacionalca. Hamidović odlično igra za Trimo a Ahmetašević je nastavio sa dobrim partijama u Puente Henilu.

MEHMEDOVIĆ, KADRIĆ I MEHMEDČEHAJIĆ U JUNIORSKOJ REPREZENTACIJI BiH

Sjajne vijesti nam ovih dana stižu sa svih strana kada je u pitanju rukomet. Bojan Unčanin, selektor juniorske reprezentacije  BiH objavio je spisak pozvanih igrača na okupljanje koje će biti 1. marta. Na spisku se nalaze dva ponajbolja igrača Gračanice u prvom dijelu sezone, kapiten Mehmedović i Kadrić a uz njih, poziv je dobio i sve bolji Mehmedčehajić.

Čestitke našim sjajnim omladincima, klubovima, trenerima.

SPISAK JUNIORA

Slični postovi

Back to top button