Sport

Rukometaši u Vakuf po iskupljenje

RUKOMET – Premijer liga BiH, 6. kolo, Gornji Vakuf/Uskoplje, srijeda, 19:00 h (YT uživo)

Sloga GVU – Gračanica

Danas su na rasporedu utakmice 6. kola u rukometnoj Premijer ligi BiH. Ekipa Gračanice nakon domaćeg poraza od Izviđača gostuje u Gornjem Vakufu/Uskoplju kod domaće Sloge. Utakmica se igra u 19 sati uz prijenos na You Tube kanalu. Ovo je susret dvije ekipe koje na početku sezone imaju dosta problema i ne igraju onako kako se od njih naviklo. Posebno se to odnosi na goste. Dosta je naravno razloga ali nećemo previše o njima.

Sloga je u jednom teškom trenutku. 6 igrača im je bilo pozitivno na virus Covid-19 a kompletna ekipa je bila u 15-to dnevnoj izolaciji. Kada su se vratili postigli su samo 12 golova u subotu u Vogošći i izgubili 27:12. Pauza i virus su ostavili traga. Sa druge strane u Gračanici nema virusa ali ima problema. Čak 3 igrača su protiv Izviđača bila van stroja, Bosić, Perović i kapiten Mehmedović. A kada Gračanica nije kompletna onda trpe rezultati jer ovogodišnja ekipa definitivno nema dubinu u kadru a to se osjeti. Prema posljednjim informacijama Mehmedović i Perović bi trebali igrati večeras protiv Sloge. U kakvom stanju to ne znamo ali znamo da bi pobjeda bila zlata vrijedna. Ne radujući se problemima sa kojima su se susreli domaćini, možda je ovo idealan trenutak da Gračanlije konačno pruže jednu dobru partiju tokom svih 60 minuta utakmice a to bi trebalo biti dovoljno za dobar rezultat, pobjedu. U svakom slučaju ovo je duel dvije ekipe koje su u prethodne dvije sezone ispisale prelijepu sportsku priču i jedina je šteta što neće biti publike pa samim time ni prave atmosfere. Rukometašima želimo sreću.

3 utakmice 6. kola neće biti igrane zbog ekipa koje su u izolaciji. Tako su odgođeni susreti Konjuh-Leotar, Borac-Vogošća i Sloga D.-Slavija. Lider Izviđač dočekuje Derventu.

Slični postovi

Back to top button