Sport

Rukometaši u zadnjem kolu prvog dijela sezone dočekuju Slobodu

Utakmica se igra u srijedu od 19:00 h

RUKOMET – Premijer liga BiH, 15. kolo (zadnje u prvom dijelu sezone), Gračanica, SD Luke, srijeda, 18.12. u 19:00 h

Gračanica – Sloboda

Rukometaši polusezonu završavaju u srijedu na domaćem terenu protiv Slobode. Ovo je utakmica 15. kola Premijer lige nakon koje slijedi prvenstvena pauza.

Domaćini u susret ulaze kao favoriti sa 2. mjesta na tabeli ali i sa porazom u prošlom kolu u gostima od Maglaja. Osim poraza, ekipa je izgubila i 1. mjesto ali i priliku da sama odlučuje o svojoj sudbini kada je u pitanju jesenska titula. Naime, da bi prezimili kao prvaci potrebno je da pobjede Slobodu ali i da Bosna u Visokom u derbiju kola savlada prvoplasirani Borac. Apsolutno nije nemoguće.

Ipak, domaćini prije svega moraju gledati sebe i svoju utakmicu protiv vrlo neugodne Slobode. Slobode, koja se pokazala kao veoma kvalitetna ekipa koja je u pravilu pobjeđivala ove sezone na domaćem terenu ali i gubila u gostima. Ekipa je to koja se ni u kojem slučaju ne smije potcijeniti, prepuna kvalitetnih, provjerenih, iskusnih premijerligaških igrača. Kuriozitet je da u Slobodi trenutno igra čak 6 igrača koji su svojevremeno nastupali za Gračanicu (Kadić, Omerović, Đulić, Ilić, Manjić, Suhonjić). Tu je i odlični dvojac iz Živinica, Hamzić i Memić i sigurno ovo neće biti nimalo lahka utakmica. Pokazala se Sloboda i prošle sezone kao vrlo opasan protivnik kada ih je Gračanica jedva savladala u dvomeču u Kupu BiH. Ove su još jači i kvalitetniji.

Dojam je ipak da se domaćini sve pitaju u ovom susretu. Ako odigraju jedan susret na svom visokom nivou, Sloboda nema šta da traži u Gračanici. U svakom drugom slučaju moglo bi biti dosta problema.

Ponovo se očekuje ispunjena dvorana, odlična atmosfera i vjerujemo nova pobjeda, ko zna, možda i za jesensku titulu, što bi bila lijepa nagrada i ekipi ali i navijačima za sve urađeno u prethodnom periodu. Sretno.

15. kolo, zadnje u prvom dijelu sezone, srijeda, 18.12.

 • Gračanica – Sloboda (19:00 h)
 • Bosna – Borac
 • Izviđač – Konjuh
 • Drina – Sloga D.
 • Goražde – Maglaj
 • Leotar – Lokomotiva
 • Sloga GVU – Vogošća
 • Slavija – Iskra

Tabela:

 1. Borac  36
 2. Gračanica  33
 3. Bosna  26
 4. Lokomotiva  24
 5. Izviđač  23
 6. Sloga GVU  23
 7. Sloboda  22
 8. Sloga  22
 9. Maglaj  19
 10. Leotar  18
 11. Slavija  18
 12. Konjuh  17
 13. Vogošća  16
 14. Iskra  14
 15. Goražde  9
 16. Drina  3

Slični postovi

Back to top button