Sport

Rukometni klub Gračanica se može pohvaliti sa tri reprezentativca

Ahmetašević i Hamidović su u "A" selekciji a mladi Mehmedović u mladoj

Uporedo sa odličnom sezonom koju igraju gračanički rukometaši koji se nalaze na 1. mjestu u Premijer ligi BiH, klub se može pohvaliti sa čak trojicom reprezentativaca.

Kod selektora Bilala Šumana su Admir AHmetašević i Dino Hamidović a mladi Omer Mehmedović je u mladoj reprezentagciji kod selektora Bojana Unčanina.

Govorili smo u prethodnim emisijama o nogometašima i jednom malonogometašu. Danas govorimo o rukometašima.

U Premijer ligi BiH slijedi prvenstvena pauza zbog okupljanja reprezentacije BiH. Na proširenom spisku selektora Bilala Šumana su samo 3 igrača iz klubova Premijer lige BiH. Od ta tri igrača, dva dolaze iz RK Gračanica te Muhamed Toromanović iz visočke Bosne. Veliko je ovo, ogromno priznanje kako za igrače tako i za klub. Ovo je samo još jedan dokaz ispravnog rada zadnjih godina u klubu, unatoč tome što pojedini dušebrižnici žele da predstave stanje drugačijim.

Rukometni klub ima konkretne rezultate rada, sa čime se može ponositi. Čestitke još jednom našim reprezentativcima i naravno klubu.

Kada je u pitanju reprezentacija, danas su otputovali u Finsku gdje u četvrtak igraju sa domaćinima a isti protivnici će se sastati i u nedjelju u Tuzli. Put Finske je otputovao Hamidović dok je Ahmetašević ostao u Sarajevu.

Okupljanje juniora je u Lukavcu.

Čestitke još jednom.

 

Slični postovi

Back to top button