Sport

Skoro pa savršena sportska subota – Pobjede rukometaša, košarkaša i odbojkašica

Svi naši predstavnici nastupali su danas i svi u gostima osim odbojkašica. Rezultat je skoro pa odličan, 3 pobjede i 1 poraz. Kaskada je izgubila u Gornjem Vakufu/Uskoplju. Pripremili smo sve izvještaje.


RUKOMET – Premijer liga BiH, 12. kolo, Visoko

Bosna – Gračanica  22:31 (10:18)

Rukometaši se, uprkos svim problemima sa kojima se bore, nakon povratka iz Ukrajine nalaze u odličnoj formi. 4 utakmice, 10 dana, 4 pobjede i maksimalnih 8 bodova. Redom su padali Sloboda, Iskra i Borac na domaćem terenu te u subotu i visočka Bosna u gostima u okviru 12. kola Premijer lige BiH.

Protiv Bosne ekipa ponovo nije bila kompletna. Nedostajali su golman Hušić i sve bolji Perović. I bez njih je gračanički rukometni ekspres kao nikada prije protutnjao kroz Visoko i doskora neosvojivu tvrđavu, visočki rukometni hram, dvoranu Mladost, pretvorio u privatni poligon za održavanje rukometnih časova.

Krenuli su igrači Damira Doborca slično kao protiv Borca, agresivno i brzo od prve minute. Rezultat takve igre je vodstvo i kontrola utakmice od prve do zadnje minute susreta u Visokom. Teško je u ovim utakmicama posebno isticati pojedince kada ekipa funkcioniše besprijekorno ali ono što Đorđe Bosić pokazuje na golu u posljednjih nekoliko nastupa zaista je za svaku pohvalu. Struka može biti sretna što ove sezone na raspolaganju ima dva mlada i odlična golmana. Naravno uz Bosića i Hušića ne smijemo zaboraviti ni najmlađeg, 17-godišnjeg Hadžihasanovića.

Vodili su gosti cijelim tokom prvog poluvremena. Na odmor se otišlo sa ogromnim vodstvom 10:18. Podsjetimo u srijedu su protiv Borca nakon prvog poluvremena vodili 17:10.

Borac se uspio vratiti pa i povesti u finišu. Ipak, Bosna u ovom trenutku nije na nivou Borca. Pokušali jesu ali sve je ostalo na tome. Protiv sebe su imali boljeg protivnika i to je u ovom trenutku sasvim jasno. Kontrolisali su gosti utakmicu a slično kao i u prethodnim nastupima kada je za to bilo prilike, trener Doborac je priliku za igru dao mladićima sa klupe.

Završilo je 9 razlike, 22:31. Zaslužena i vjerovatno uz nikada dominantniju predstavu Gračanice u Visokom.

Sa ove 4 vezane pobjede i maksimalnih 8 bodova, Gračanica se sada priključila vodećim ekipama i u zavisnosti od ostalih rezultata 12. kola, vidjet ćemo na kojem će mjestu biti.

Do kraja polusezone su ostala još 3 kola. Protiv Slavije i Konjuha na domaćem terenu ne bi trebalo biti problema dok će pravi ispit biti gostovanje ove sezone veoma kvalitetnoj Vogošći. Tu su još i utakmice u okviru Kupa BiH i Evropskog rukometnog kupa protiv predstavnika Izraela. Svi ovi susreti bi trebali biti odigrani do 25. decembra.

PREMIJER LIGA – RASPORED DO KRAJA POLUSEZONE

  • Gračanica-Slavija
  • Vogošća-Gračanica
  • Gračanica-Konjuh

FUTSAL – Premijer liga BiH, 7. kolo, Gornji Vakuf/Uskoplje, subota, 17:30 h

Sloga GVU – Kaskada  9:4

Kaskada je doživjela novi prvenstveni poraz. Ovoga puta na gostovanju u Gornjem Vakufu/Uskoplju. Domaća je Sloga je bila sigurna sa 9:4. Kaskada ne igra sjajno ove polusezone a rezultat takvih nastupa je donji dio tabele.

U narednom kolu u Gračanici gostuje Policajac. Pobjeda je imperativ.


KOŠARKA – A1 liga BiH Sjever, 6. kolo, Živinice, subota, 14:30 h

Živinice – Gračanica  82:83

Košarkaši su ostvarili novu pobjedu, novu u gostima i novu u Živinicama. Nakon što su ranije u sezoni već slavili u gostima protiv Spartansa iz Živinica, danas su pobijedili i Živinice. Završilo je 82:83. Vrijedna pobjeda pogotovo nakon poraza u prošlom kolu na domaćem terenu od Igmana.

Sa ovom pobjedom košarkaši će polusezonu završiti pri vrhu. Oni idu na odmor s obzirom da su u posljednjem, 7. kolu u prvom dijelu sezone slobodni.


ODBOJKA – A1 prva liga FBiH Sjever, 8. kolo, Gračanica, SD Luke, subota, 14:00 h

Gračanica – Sloboda II  3:1

Odbojkašice nastavljaju sa sjajnim nastupima ove polusezone. U 8. kolu su na domaćem terenu sa 3:1 u setovima savladale ekipu Sloboda II. Kada bude kompletirano kolo i kada budemo imali sve rezultate, vidjet ćemo na kojem će mjestu biti odbojkašice nakon 8 odigranih kola.

Za odbojkašice slijedi zimska pauza.

Slični postovi

Back to top button