Sport

Sport info – Edin Šuša, Edina Selimović, rukomet, nogomet

BIO JE I UVIJEK BIT ĆE SIMBOL NAŠE GRAČANICE – EDIN ŠUŠA-KAPITEN

Većina sportskih takmičenja je završila, tako da su i gračanički sportisti na odmoru. Informacija koju je sada već bivši kapiten Bratstva Edin Šuša jučer podijelio na svom FB profilu neće se svidjeti pristalicama Bratstva. Naime, Šuša je objavio kako je završio svoju karijeru. Podsjećamo da se teško povrijedio tokom zimske pauze te nije nastupao u proljetnom dijelu, s obzirom da je i u poznim igračkim godinama odlučio je da se oprosti.

Šuša je dobrih 20-ak godina bio simbol Bratstva. Igrač koji je ponikao u klubu, prošao sve omladinske selekcije, kao veoma mlad je zaigrao i za prvi tim a jednom kada se to desilo povratka više nije bilo. Uslijedila je kapitenska traka i predvođenje tima do nekih od najboljih rezultata u historiji. Bio je vjeran klubu i na vrhuncu forme, uprkos ponudama, nikada nije ni pomislio na odlazak. Igrač kojemu su riječi povreda i izostanak tokom karijere bile strane, na kraju je karijeru okončao upravo zbog jedne od rijetkih ali jako teških povreda. Ostaje žal što se jedan ovakav igrač oprostio u vremenu pandemije, bez publike ali ne sumnjamo da će Edin Šuša dobiti oproštaj onakav kakav i zaslužuje.

ČETIRI RUKOMETAŠA PRODUŽILA SARADNJU SA KLUBOM

U nastavku rukomet. Pratimo promjene koje se dešavaju u ekipi Gračanice, dosta je odlazaka, dosta dolazaka. Nakon novopridošlih Jeremića, Grahovca i golmana Bižića klub je na stranici potvrdio da je produžena saradnja sa 4 dosadašnja igrača.

Omer Mehmedović, Adi Džinović, Adi Mehmedćehajić i Halil Šahdanović i naredne dvije sezone bit će u dresu RK Gračanica. Svi nabrojani igrači potpisali su nove ugovore na period od dvije takmičarske sezone.

Čestitamo našim momcima i želimo im puno sreće i uspjeha na svim poljima u nadolazećem periodu – navedeno je na FB stranici kluba.

ODBOJKA – Srebrena liga, Final Four, Slovenija, petak, 20:00 h

Slovenija – BiH

Večeras će na terenu biti ženska odbojkaška reprezentacija BiH koja u Sloveniji nastupa na završnici Srebrene lige. U polufinalu će igrati protiv domaće selekcije. Podsjećamo da je reprezentacija BiH nešto ranije obezbijedila i svoj prvi, historijski nastup na Evropskom prvenstvu a dio selekcije i historije je i naša sugrađanka Edina Selimović.

POČINJE EVROPSKO NOGOMETNO PRVENSTVO

Sportskim informacijama dodajmo da večerašnjom utakmicom između Turske i Italije počinje Evropsko nogometno prvenstvo. Utakmica je u 21 sat.

U SUBOTU DOIGRAVANJE ZA PRVU NOGOMETNU LIGU FBiH

Sutra će biti odigrane uzvratne utakmice doigravanja za plasman u m:tel Prvu ligu FBiH. U Srebreniku se sastaju Gradina i Borac Jelah. Prvi susret je završen neriješeno 1:1. U drugoj utakmici ekipa Tomislava na domaćem terenu brani prednost od 1:0 iz prvog susreta protiv Podgrmeča kada su bili uspješniji u gostima.

Slični postovi

Također pogledaj

Close
Back to top button