Sport

Sport INFO – Košarkaši zatvaraju gračaničku sportsku 2019. godinu

KOŠARKA – A1 liga BiH, 11. kolo, Gračanica, SD Luke, subota, 17:00 h

Gračanica – Radnički

Gračanička sportska 2019. godina bit će završena u subotu sa nastupom košarkaša koji su ostali jedini aktivni. Oni će u zadnjem, 11. kolu prvog dijela sezone A1 lige BiH na domaćem terenu ugostiti ekipu Radničkog iz Goražda. Utakmica se igra u subotu u dvorani Luke sa početkom u 17 sati.

Sa porazom u prošlom kolu u Zenici ekipa je pala u donji dio tabele. Trenutno su na 7. mjestu sa 14 bodova ali samo sa bodom više od pretposljednjeg Brčkog.

Upravo zbog loših nastupa u gostima svaka domaća utakmica, bodovi i pobjeda su više nego bitni. Imperativ.

Tako će biti i u narednom, posljednjem kolu i nastupu na domaćem terenu u ovoj godini. U Gračanici gostuje Radnički iz Goražda, ekipa koja je u jednom trenutku bila u samom vrhu ali su sa nekoliko poraza u posljednje vrijeme pali u sredinu tabele.

U 10. kolu su poraženi na domaćem terenu od Konjica i sigurno će imati veliku želju da poprave dojam i godinu završe pobjedom.

Ulog je veliki. Pobjeda je bitna i jednima i drugima. Mi pozivamo navijače da dođu na utakmicu i podrže košarkaše u veoma bitnoj utakmici za bodove ali i miran zimski san.

Vjerujemo da to mogu. Sretno.

11. kolo, zadnje u prvom dijelu sezone:

 • Gračanica – Radnički
 • Igman – Travnik
 • Spartans – Bošnjak
 • Brčko – Čelik
 • Bosna – Gen
 • Konjic – Turbina

 Tabela:

 1. Bosna 19
 2. Čelik  17
 3. Turbina  17
 4. Radnički 16
 5. Bošnjak 15
 6. Spartans 15
 7. Gračanica 14
 8. Gen 14
 9. Igman 13
 10. Konjic 13
 11. Brčko  13
 12. Travnik  10

RUKOMET – Reprezentacija BiH

Rukometna reprezentacija BiH će u okviru priprema za nastup na Evropskom prvenstvu u nedjelju odigrati kontrolnu utakmicu protiv selekcije Premijer lige BiH. U „A“ reprezentaciji su dvojica bivših igrača Gračanice, naših sugrađana, Admir Ahmetašević i Dino Hamidović.  U selekciji Premijer lige su dvojica aktuelnih igrača Gračanice, golman Đorđe Bosić i mladi Omer Mehmedović. Ovu selekciju će sa klupe voditi Damir Doborac.

Čestitamo!

Slični postovi

Back to top button