Sport

Sport INFO – Nogomet, reprezentacija, karate

VEHABOVIĆ, DEVEDžIĆ, MULAHUSEJNOVIĆ

Za vikend su nastupe zabilježili gračanički sportisti koji trenutno nastupaju u drugim sredinama.  Bivši igrač Bratstva Edo Vehabović igrao je u pobjedi Veleža protiv Radnika 2:1 u okviru Premijer lige BiH. Anis Devedžić je u Prvoj ligi FBiH igrao za Jedinstvo u domaćem trijumfu protiv Rudara. Nardin Mulahusejnović je bio strijelac jedinog gola za Koper u domaćem porazu od Mure 3:1.

ŠERBEČIĆ I DEDIĆ U MLADOJ REPREZENTACIJI BiH

Selektor mlade nogometne reprezentacije BiH je objavio spisak pozvanih igrača za predstojeće okupljanje i utakmicu protiv Njemačke. Na spisku se ponovo nalaze dva igrača iz Gračanice, Besim Šerbečić, trenutni član prvaka BiH, ekipe Sarajeva i nešto mlađi Amar Dedić koji je član austrijskog Red Bull Salzburga.

KARATE

Članovi Karate kluba Gračanica su za vikend imali polaganja za majstorsko zvanje. Četiri članice su dobile zvanje Crni pojas 1. dan a jedna za Crni pojas 2. dan.

Almedina Ahmeljić, crni pojas 2. DAN.

  • Nakon 19 godina treniranja trenerica iz KK Gračanica je uspješno položila za zvanje Crni pojas 2.DAN.

Mubina Rešidbegović, crni pojas 1.DAN

  • Nakon 10 godina treniranja uspješno je položila za zvanje Crni pojas 1.DAN , standardna je reprezenativka u kategoriji kadetkinje borbe-49 kg, osvajačica Balkanske medalje i višegodišnja sportiskinja grada, proglašena je najuspješnijim kandidatom na polaganju.

Duraković Šejma, 1. DAN

  • Nakon 8 godina treniranja uspješno je položila za zvanje Crni pojas 1.DAN. Standarda reprezenativka u kategoriji kate kadetkinje, osvajačica Balkanske medalje i višegodišnja sportiskinja grada.

Osmanbegović Dženana, 1. DAN

  • Nakon 9 godina treniranja uspješno je položila za zvanje Crni pojas 1.DAN. Standarda reprezenativka u kategoriji kate kadetkinje.

Đulić Belma, crni pojas 1. DAN

  • Nakon 10 godina treniranja uspješno je položila za zvanje Crni pojas 1.DAN.

Nesebičnu podršku takmičarke KK Gračanica su imale od Amine Husejnović.

Slični postovi

Back to top button