Sport

Sport INFO – Poraz Kaskade, novi gol Mulahusejnovića

Loše vrijeme, loša godina za sve, posebno teška i za naše sportiste na svim frontovima pa je i jedan od posljednjih sportskih vikenda u ovoj godini, pogađate, morao biti – loš. Ipak, kao i obično, pokušali smo da izvučemo malo pozitive.

RUKOMET

Dakle, krenimo redom.Već u najavi je loše krenulo odgađanjem evropskog rukometnog vikenda, utakmica 3. kola Evropskog kupa u kojim je Gračanica trebala biti domaćin ekipi Holon Yuvalim iz Izraela. O tome smo već govorili, izvještavali. Gračanica je prošla dalje bez borbe i sada se nalazi u 1/8 finala među 16 najboljih ekipa. Historijski uspjeh u svakom slučaju. Sada čekamo evropsko proljeće uz nadu da ćemo naredne nastupe Gračanice ipak imati priliku gledati sa tribina.

Dodajmo da je i Borac prošao među 16 najboljih u istom takmičenju. Oni su u dvomeču bili bolji od predstavnika Kosova, ekipe Besa. Čestitamo i njima.

FUTSAL

Brotnjo – Kaskada  7:5

U posljednjem kolu prvog dijela sezone u Premijer futsal ligi BiH Kaskada je gostovala u Čitluku kod Brotnja. Izgubili su 7:5. Ovaj poraz je nažalost ogledalo onoga što smo vidjeli od Kaskade ove polusezone. Dosta skromna, rezervisana igra. Potvrda ovih navoda je stanje na tabeli, položaj i bodovni saldo. Polusezona za zaborav. Kaskadi želimo ugodan odmor i što uspješniji drugi dio.

Da budemo korektni, treba ako ništa pohvaliti nastup u Kupu gdje je Kaskada prošla među 8 ekipa.

Kada bude kompletirano 9. kolo, imat ćemo trenutno stanje na tabeli.

NOGOMET – MULAHUSEJNOVIĆ PONOVO STRIJELAC

Da nam sportski vikend ne ostane sav u crnilu i lošim informacijama, pobrinuo se naš mladi reprezentativac iz Slovenije iz Kopera, Nardin Mulahusejnović, koji je danas ponovo bio strijelac. Koper je u prethodnih 10-ak dana bio u blagoj krizi rezultata. Nisu pobjeđivali pa su se ekipe iz samog vrha odvojile na pristojnu prednost. Ovaj post u pobjedama savršeno se poklopio sa izostankom golgeterskog učinka Mulahusejnovića. Da se zaključiti da ekipa pobjeđuje onda kada Nardin postiže golove.

Tako je bilo i danas kada su pobijedili 4:3 u gostima ekipu Tabor Sežena. Mulahusejnović je bio strijelac jednog gola. Ponovo se osamostalio na vrhu liste najboljih strijelaca u prvenstvu Slovenije. Trenutno na svome kontu ima 9 golova i 1 asistenciju. Drugoplasirani Ivanović iz Olimpije ima gol manje.

Koper je trenutno na sigurnom 4. mjestu sa 30 bodova. Domžale na 5. imaju 6 bodova manje a prvoplasirani Maribor sada već ima 7 bodova prednosti i utakmicu manje.

Čestitamo.

TRIMO NERIJEŠENO

Trimo u kojem nastupa naš reprezentativac Dino Hamidović kao da sa krajem godine pomalo posustaje, ostaje bez snage. Podsjećamo da je ekipa igrala sjajno i bili su bez poraza 8-9 mjeseci. Onda je stigao jedan u prvenstvu pa u Evropskoj ligi pa od Celja u derbiju a pod slabiji rezultat se može zavesti i današnji neriješen rezultat u gostima protiv Kopera. Završilo je 26:26. Hamidović, koji je igrao u odličnoj formi u prethodnih 20-ak dana, večeras nije bio strijelac. Trimo je tako sa nekoliko slabijih nastupa u posljednje vrijeme od borbe za 1. mjesto pao na 3. poziciju sa istim brojem bodova kao Gorenje (po 20).

ŠLAG ZA SAMI KRAJ – ADI I DINO PONOVO NA SPISKU SELEKTORA RUKOMETNE REPREZENTACIJE BiH

Najljepše ipak ostaje za sami kraj. Rukometna reprezentacija će imati standardno januarsko okupljanje a na njemu će ponovo biti, treba li to više uopšte dovoditi u pitanje, izdanci gračaničke rukometne škole, Admir Ahmetašević i Dino Hamidović.

Obojica su u posljednje vrijeme u svojim klubovima nastupali u odličnoj formi i nerijetko bili i najbolji pojedinci. Adi u Puente Genilu, Dino u Trebnju.

Čestitamo i sretno.

Slični postovi

Back to top button