Sport

Sport INFO – Pregled i najava sportskih aktuelnosti

NOGOMET – m:tel Prva liga FBiH, 5. kolo, Gračanica, subota, 16:30 h

Bratstvo – GOŠK

Za vikend su na rasporedu utakmice 5. kola u m:Tel Prvoj ligi FBiH. Bratstvo na domaćem terenu dočekuje ekipu Goška. Susret se igra u subotu od 16:30 sati. Domaćini u utakmicu ulaze sa porazom u prošlom kolu u gostima od Zvijezde. U dvije odigrane utakmice na domaćem terenu Bratstvo je sa 2:0 i 3:1 savladalo prvo Goražde a onda i Jedinstvo. Gračanlije su na 5. mjestu sa 7 bodova dok je GOŠK 13-ti sa samo 3. Gosti su jedna kvalitetna ekipa i sigurno je da trenutni položaj na tabeli ne sugeriše odnos snaga između ove dvije ekipe. GOŠK je kvalitetan, opasan, jedan od kandidata za vrh tabele i domaćinima neće biti lahko da dođu do nove pobjede.

RUKOMET – Prijateljska utakmica, Živinice, subota, 18:00 h

Konjuh – Gračanica

Na terenu će biti i rukometaši koji u prijateljskoj utakmici gostuju u Živinicama. Utakmica je na rasporedu u subotu od 18 sati. Rukometaši su do sada odigrali 3 utakmice u kojima su ostvarili dvije pobjede i jedan poraz.

NOGOMET – Druga liga FBiH Sjever, 6. kolo, subota/nedjelja, 16:30 h

  • Bosna M. – Mladost M.

  • Priluk – Lokomotiva M.

  • Orahovica – Dinamo Donja Mahala

U 6. kolu Druge lige FBiH Sjever Mladost iz Malešića gostuje u Mionici, Lokomotiva iz Miričine gostuje Priluku a Orahovica u nedjelju na domaćem terenu dočekuje Dinamo. Utakmice se igraju od 16:30 sati.

NOGOMET – Prva liga TK, 3. kolo

  • Jedinstvo L. – Rijeka Šerići

  • Mladost K. – Doboj Istok

  • Sloga T.  -Mladost B.

U Prvoj ligi TK se igraju susreti 3. kola. Jedinstvo u nedjelju na domaćem terenu od 16:30 dočekuje Rijeku iz Šerića. Doboj Istok gostuje u Kikačima a Mladost iz Brijesnice će u Tojšiće.

NOGOMET – Druga liga TK Zapad, 2. kolo

  • Rudar Zagorje – Stjepan Polje

  • Željezničar D. – Pribava

U Drugoj ligi TK Zapad se igraju susreti 2. kola. Stjepan Polje gostuje u Zagorju kod Rudara, Pribava ide u Dobošnicu dok Mladost u Doborovcima dočekuje Slogu iz Bikodža.

ODBOJKA – Upis u školu odbojke

Sportskim informacijama dodajmo da je u toku upis u školu odbojke u Ženski odbojkaški klub Gračanica Fortex. Informaciju više možete pronaći na njihovoj FB stranici.

EON

KOŠARKA – KK Gračanica

U petak će sa početkom u 18 sati u dershani Osman kapetanove medrese biti održana Izborno-izvještajna skupština KK Gračanica.

MALI NOGOMET – Turnir u Lukavici

U Lukavici će u petak i subotu u organizaciji Omladinskog centra Lukavica a pod pokroviteljstvom Grada Gračanica i gradonačelnika Nusreta Helića biti održan 1. Memorijalni malonogometni turnir Ibrahim Hodžić-Zlatni ljiljan. Turnir će biti održan bez prisustva publike. Otvaranje je u 19:30 a prve utakmice se igraju od 20 sati.

NASTUPI MLADE I “A” NOGOMETNE REPREZENTACIJE BiH

Za kraj sportskog bloka dodajmo da će danas odnosno večeras na terenu biti mlada i A nogometna reprezentacija BiH. Mladi u Zenici od 16:30 igraju protiv Walesa a u ovoj selekciji je nasljednik naših Šerbečića i Mulahusejnovića, još jedan mladić porijeklom iz Gračanice. Radi se o Amaru Dediću članu Red Bull Salzburga.

„A“ selekcija od 20:45 igra u gostima protiv Italije. Poziv i debi u „A“ selekciji je dobio i očekivao aktuelni član prvaka BiH Sarajeva Besim Šerbečić. Nažalost povrijedio se neposredno prije okupljanja pa će po drugi put propustit priliku da debituje u „A“ reprezentaciji. Šteta ali ima vremena.

Sretno svim našim predstavnicima. O sportu opširnije danas u Infu 5.

Slični postovi

Back to top button