Sport

Sport info – Pribava osvojila titulu, Orahovica na korak do iste

Rezultati, tabele, nastupi

MLADOST I LOKOMOTIVA ZAVRŠILI SEZONU

Federalni drugoligaši, Mladost i Lokomotiva u zadnjem su kolu upisali pobjedu i poraz. Mladost je sa 2:1 savladala Gradinu a Lokomotiva je izgubila u Banovićima 5:0. Budućnost je prvak. Mladost je završila na 4. mjestu a Lokomotiva na 13.

ORAHOVICA KORAK OD TITULE

Orahovica je pobjedom protiv DSK-a ostala na 1. mjestu Prve lige TK te kolo prije kraja ima dva boda više od Trešnjevke koja je pobijedila u Lukavici ekipu Jedinstva. U zadnjem kolu Orahovica gostuje u Dobošnici.

PRIBAVA OSVOJILA TITULU

Pribava je sa osvojenim bodom u gostima protiv Orahovice kolo prije kraja sezone osvojila titulu u Drugoj ligi TK Zapad. Čestitamo Pribavljanima koji će od naredne sezone igrati u Prvoj ligi TK. Velika borba je vođena između Pribave i Stjepan Polja ali Pribavljani na kraju ipak zasluženo slave.

ODRŽAN KARATE TURNIR U DVORANI LUKE

U povodu Dana grada Gračanice u nedjelju u sportskoj dvorani „Luke“ održano je Kantonalno karate takmičenje „Gračanica 2019“. Na takmičenju je nastupilo 320 takmičara iz 23 kluba sa područja Tuzlanskog kantona i bliže regije. Najuspješniji klub na takmičenju je Karate klub „Bosna Kalesija“ sa osvojenih 68 bodova.

RUKOMET

Sportskim informacijama za sami kraj dodajmo da je odigrana prva finalna utakmica doigravanja za rukometnog prvaka BiH. Borac je na domaćem terenu savladao ekipu Izviđača. Finale se igra na dvije dobijene utakmice a 2. i 3. će biti igrane u Ljubuškom. Kad smo rukometa dodajmo da je Vardar osvojio titulu prvaka Evrope pobjedom u finalu protiv Veszprema u kojem nastupa naš Mirsad Terzić.

  1. juna u Tuzli se okuplja rukometna reprezentacija BiH. Na spisku selektora Šumana su kapiten Gračanice, golman Admir Ahmetašević i najbolji strijelac lige, Dino Hamidović.

EON

Slični postovi

Back to top button