Sport

Sport INFO – Rukomet, futsal, najbolji sportisti TK

RUKOMET – Prijateljska utakmica, Gračanica

Gračanica – Konjuh  31:27 (13:13)

Gračanički rukometaši su sinoć u dvorani Luke odigrali prvu kontrolnu utakmicu u pripremnom periodu, ujedno i prvu utakmicu u 2021. Savladali su ekipu Konjuha rezultatom 31:27, poluvrijeme 13:13. Već u subotu ekipa će odigrati i drugi prijateljski susret a ovoga puta protivnik će biti Sloboda. Susret se igra u Tuzli.

RK GRAČANICA I DAMIR DOBORAC DOBILI PRIZNANJA

Sinoć je u Tuzli održana manifestacija Izbora najboljih sportista Tuzlanskog kantona. Kao i prošle godine RK Gračanica je uvršten u najuspješnije sportske kolektive, a Damir Doborac u najuspješnije trenere. Za najboljeg sportistu je proglašen igrač Slobode i rukometni reprezentativac BiH, Alen Ovčina. Priznanje je u kategoriji najuspješnijih seniora u individualnim sportovima dobio i rahmetli Osman Junuzović iz Doboj Istoka.

AVDO HUSKANOVIĆ U FUTSAL REPREZENTACIJI BiH

Još jedno priznanje stiglo je u MNK Kaskada. Naime, selektor malonogometne reprezentacije BiH Ivo Krezo objavio je spisak pozvanih igrača za kvalifikacione duele protiv Makedonije i Srbije koji su na rasporedu krajem mjeseca. Na spisku se ponovo nalazi kapiten Kaskade, Avdo Huskanović. Čestitamo.

 


 

Slični postovi

Back to top button