Sport

Sport INFO – Rukomet, nogomet, džudo

JOŠ UVIJEK BEZ KONKRETNE INFORMACIJE IZ RUKOMETNOG SAVEZA BiH

Iako još uvijek nije zvanično spuštena zavjesa na rukometnu Premijer ligu, sve je izvjesnije da rukometa u ovoj sezoni neće biti. A kako će sezona završiti odlučit će Upravni odbor Rukometnog saveza BiH. Da li će sezona biti poništena ili će biti priznati aktuelni rezultati, da li će neko ispasti iz lige i da li neko ući, ostaje otvoreno pitanje na koje ljubitelji rukometa još uvijek čekaju odgovor.

BRAĆA BOSIĆ I NAREDNE SEZONE U DRESU RK GRAČANICA

Dok se čeka rasplet situacije u Rukometnom klubu Gračanica ne sjede skrštenih ruku. Već su počeli razgovori sa igračima i formiranje ekipe za narednu sezonu. Jučer su na zvaničnoj FB stranici kluba objavili informaciju da je saradnja produžena sa braćom Bosić. Tako će Đorđe i dalje braniti na golu Gračanice a njegov brat Boris će svoj doprinos dati u polju.

DINO HAMIDOVIĆ NAJBOLJI LIJEVI VANJSKI SLOVENSKE LIGE

Kad smo kod rukometa dodajmo da je sjajni bek, reprezentativac BiH i bivši igrač Gračanice, Dino Hamidović, prema izboru portala „Rukomet“ u Sloveniji izabran za najboljeg lijevog vanjskog u ligi. Čestitamo.

https://rokomet.net/najboljsi-levi-zunanji-lige-nlb-je-dino-hamidovic/?fbclid=IwAR1d8gE2JaixUnowun6K2q5-u1P1-hKAo33bWKsUsuMBhCaZIZcfbnPvOWE

NEIZVJESTAN NASTAVAK TAKMIČENJA U PRVOJ LIGI FBiH

Još uvijek nije poznata sudbina takmičenja u Prvoj nogometnoj ligi FBiH. Jučer je održan još jedan sastanak klubova a informacije kažu da su sve ekipe osim GOŠK-a za prekid sezone.

1. JUNA SA RADOM POČINJU U JK PRIBAVA

I za sportiste se polahko ukidaju mjere zabrane. Prvi koji su najavili nastavak rada su džudisti iz Džudo kluba Pribava. Njima, kako su najavili na FB stranici, treninzi počinju 1. juna.

 

Slični postovi

Back to top button
Idi na alatnu traku