Sport

Sport INFO – Rukomet, nogomet, futsal, izbor najboljih sportista, Besim Šerbečić

RUKOMET – Prijateljska utakmica, Gračanica

Gračanica – Krivaja  31:29  (18:12)

Rukometaši su sinoć odigrali treću kontrolnu utakmicu u pripremnom periodu. Nakon pobjede protiv Konjuha i poraza od Slobode, sinoć je u dvorani Luke savladana Krivaja rezultatom 31:29. U subotu je turnir Halid Žunić na kojem pored Gračanice učestvuju i ekipe Lokomotive te Gradačca.

Vašoj pažnji preporučujemo reprizu intervjua sa predsjednikom RK Gračanica, Nedimom Musićem koji je na rasporedu večeras (četvrtak, 28.1.) nakon vijesti u 18 sati u programu Radio Gračanice.


NOGOMET – Prijateljska utakmica, Etno selo Stanišići

Bratstvo – Železničar Pančevo  0:7

Bratstvo je u drugoj prijateljskoj utakmici u pripremnom periodu doživjelo težak poraz. Nakon 1:1 sa dobojskom Slogom, ekipa je jučer u Etno selu Stanišići izgubila 7:0 od Željezničara iz Pančeva.


FUTSAL – Reprezentacija BiH

BiH – Makedonija

Futsal reprezentacija BiH večeras će u Zenici odigrati utakmicu kvalifikacija protiv Makedonije. U ovoj selekciji je kapiten Kaskade, Avdo Huskanović.


IZBOR NAJBOLJIH SPORTISTA GRADA GRAČANICA – PETAK, 29.1. u 18:00 h

Dodajmo za kraj da će u petak biti održana manifestacija Izbora najboljih sportista Grada Gračanica. Prijenos uživo pratite u programu Radio Gračanice a video uživo iz Velike sale BKC-a možete pratiti na našoj FB stranici.


BESIM ŠERBEČIĆ SE VRATIO U ROSENBORG

Bosanskohercegovački štoper, Besim Šerbečić, ponovo je na treninzima Rosenborga, nakon što je okončana njegova pozajmica u Sarajevu. Pripreme Norvežana su krenule, a on ističe da može da se bori za mjesto u timu.

– Dovoljno sam dobar. Mogu se boriti za svoje mjesto u timu. Nedostajalo mi je ovo, rekao je Besim Šerbečić, te dodao:

– Teško je reći koliko sam blizu tima trenutno. Imali smo samo jedan trening zajedno. Vidjećemo kada počnemo igrati utakmice.

Besim Šerbečić je u Rosenborg otišao 2018. godine iz Radnika, ali se onda vratio na pozajmicu u Sarajevo, te je osamnaest mjeseci proveo u Bordo klubu gdje je osvojio i titulu prvaka BiH.

Slični postovi

Back to top button