Sport

Sport INFO – Rukometna Premijer liga počinje 7.10.

PREMIJER LIGA POČINJE 7.10.

Nakon jučerašnjeg sastanka Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH odlučeno je da nova sezona u Premijer ligi BiH počinje u srijedu 7. oktobra. Nažalost bez publike. Gračanica u 1. kolu na domaćem terenu dočekuje Derventu.

TRIMO U EHF LIGI – HAMIDOVIĆ 4 GOLA

Trimo Trebnje je izborio grupnu fazu EHF evropske lige nakon što su sinoć savladali ekipu mađarskog Balatonfuredija rezultatom 23:22. Bio je ovo i duel dva reprezentativca BiH, našeg Hamidovića koji nastupa za Trimo i Malinovića koji nastupa za mađarski tim. Hamidović je sa 4 gola bio drugi strijelac u svojoj ekipi dok je Malinović pogodio 6 puta.

OMLADINCI U TEŠNJU

Mladi igrači Gračanice, Šuša, Musić i Dželilović u narednoj sezoni će pored Gračanice nastupati i za federalnog ligaša iz Tešnja, ekipu Bosne.

ŠERBEČIĆ SA SARAJEVOM PROTIV CELTICA ZA LIGU EVROPE

Danas se igraju utakmice Kupa BiH. Sutra će na teren ekipa Sarajeva koja ima priliku da kao jedini preostali predstavnik naše zemlje u euro kupovima, protiv Celtica izbori grupnu fazu Evropske lige. Za Sarajevo kao standardni prvotimac nastupa mladi i potencijalni „A“ reprezentativac BiH, Besim Šerbečić. Sretno.

Slični postovi

Back to top button