Sport

Sport srijedom – Kaskadi 2. mjesto u Doboj Istoku – Sjajan nastup Amara Dedića

MALI NOGOMET – Futsal promo kup, Doboj Istok

Polufinale:

  • Kaskada – Klanac  7:2
  • Mostar – Lilium  6:2

Za 3. mjesto

  • Lilium – Klanac  4:4 (6:5 p)

Finale

  • Kaskada – Mostar  3:3  (6:5 p)

U prethodna dva dana u Doboj Istoku je održan malonogometni turnir u organizaciji domaćeg kluba Lilium. Prvog dana u polufinalu Kaskada je bila bolja od ekipe Klanac rezultatom 7:2 a domaćini su izgubili od Mostara 6:2. Premijerligaši su opravdali uloge favorita u susretima sa prvoligašima. U finalu su Mostarci nakon izvođenja penala bili bolji od Kaskade. Regularni dio susreta završen je neriješeno 3:3. Kvalitetan turnir i dobra priprema za malonogometaše Kaskade s obzirom da sezona počinje ovoga vikenda a u 1. kolu naši predstavnici gostuju ekipi Mostara.


NOGOMET – Mlada reprezentacija BiH, U21

Luksemburg – BiH  0:2

Mlada reprezentacija je pobijedila Luksemburg u gostima. Junak pobjede je bio Amar Dedić koji je prvo asistirao a nakon toga i postigao gol za 2:0. Dedić je inače porijeklom iz Donje Orahovice. Godinama već pratimo i izvještavamo o ovom mladiću koji je trenutno jedan od najstandardnijih kada je u pitanju mlada reprezentacija ali i matični klub u Austriji, Wolfsberger. Čestitamo.


NOGOMET – Kvalifikacije, Ukrajina

Ukrajina – BiH  1:1

Sportskim informacijama dodajmo da je nogometna reprezentacija BiH sinoć odigrala neriješeno u gostima sa Ukrajinom. Susret je završen 1:1. Ukrajinci su poveli da bi naša selekcija nakon dobre igre izjednačila preko Ahmedhodžića u drugom dijelu za konačnih 1:1.

UKRAJINA ODIGRALA 6 NERIJEŠENIH UTAKMICA

Trenutno je na 1. mjestu Francuska sa 12 bodova, druga je Ukrajina sa 9 i utakmicom više a na 3. i 4. mjestu su Finska i BiH sa 8 odnosno 7 bodova. Najzanimljivija je situacija sa Ukrajincima koji su odigrali čak 6 neriješenih susreta i upisali samo jednu pobjedu. Bez poraza su kao i Francuzi.

ZA MJESEC ODLUKA

Kada je u pitanju reprezentacija preostala su nam još dva susreta u grupi. Naredni je za mjesec dana protiv Finske na domaćem terenu a kvalifikacije će biti završene još jednom utakmicom na domaćem terenu u zadnjem kolu protiv Ukrajine. Sve je dakle u našim rukama sa dva susreta na domaćem terenu za mjesec dana. Nadamo se najboljem.

DANSKA PERKETNA – 8 POBJEDA BEZ PRIMLJENOG GOLA

Inače kada su u pitanju kvalifikacije samo ćemo izdvojiti skoro pa nevjerovatnu Dansku koja je jedina reprezentacija sa svim pobjedama. 8 utakmica, 8 pobjeda i pazite sada – gol razlika 27:0. Još nisu primili gol i jedini su sa ovim učinkom. Zaista nevjerovatno i za respekt.

Slični postovi

Back to top button