Događaji

Svečano obilježen Dan OŠ Hasan Kikić

Svečana akademija je održana u BKC-u Gračanica

Jučer smo obilježili Dan škole. Sve je počelo dan ranije, 15.5. prijemom kod direktora škole za učenike i njihove mentore koju su u ovoj školskoj godini osvajali prva tri mjesta na općinskim, kantonalnim, državnim i internacionalnim takmičenjima. Uručena su priznanja učenicima i nastavnicima. Direktor je tom prilikom čestitao Dan škole i obećao nagrađenim učenicima ekskurziju.
Drugog dana je nastavljeno sa obilježavanjem Dana škole. Počelo je svečanom sjednicom Nastavničkog vijeća, intoniranjem himne BiH. Direktor škole pročitao je prigodan referat, čestitao Dan škole zaposlenicima i penzionerima. U svom izlaganju direktor je istakao uspjehe škole u ovoj školskoj godini.
U 18 sati održana je Svečana akademija u Velikoj sali BKC-a. Nakon intoniranja himne direktor je pročitao prigodan referat te naglasio da su pristigle brojne čestitke. 
Čestitku je uputio i općinski načelnik Nusret Helić koji je bio opravdano odsutan. Čestitku je uputila i predsjednica Vijeća roditelja škole Selma Helić.
Uslijedio je bogat kulturno-umjetnički program kojeg su izveli učenici i nastavnici naše škole. Uručena je i plaketa Hasanu Sejdinoviću, bivšem učeniku naše škole. 
Nakon akademije, u organizaciji sindikata i škole upriličen je iftar i večera za zaposlenike i penzionere škole.
Fotografije sa obilježavanja Dana škole možete pogledati ovdje.

Slični postovi

Back to top button