Čaršija

Terrasit insulation – Kolegi kupili i poklonili automobil

U moru svakodnevnih problema i loših vijesti danas imamo i jednu lijepu priču koja nam dolazi iz gračaničke firme Terrasit insulation.

Asmir Spahić je nedavno počeo da radi u firmi Terrasit insulation. Položio je i vozački ispit ali nije imao auto. Kolege su došle na ideju da sakupe novac i da mu kupe i poklone automobil. Primopredaja je izvršena danas. Priča nam naš novopečeni vozač:

  • Kupili su mi Ford Fiestu, registrovali, stavili zimske gume. Hvala kolegama, hvala direktoru Osmanu Tukiću. Jako sam sretan i nadam se da će me automobil dobro služiti.

Registrovan sa zimskim gumama, spreman je za vožnju. Na ovu ideju su došli sami uposlenici koji su i ranije znali organizovati slične akcije u firmi, priča nam pokretač akcije Fahrudin Karahasanović:

  • I prije smo  mi imali nekih akcija, solidarni smo, pomažemo uvijek jedni drugima i u dobru i u zlu. Odlučili smo da pomognemo i našem mladom kolegi Asmiru. Želimo mu sreću i da ne kasni na posao.

Sve čestitke uposlenicima i firmi Terrasit insulation a novopečenom vozaču želimo sreću za volanom i puno pređenih kilometara.

Kako je to izgledalo danas u Terrasitu pogledajte na priloženim fotografijama.

EON

This slideshow requires JavaScript.

Slični postovi

Back to top button