Sport

Tužne vijesti iz Doboj Istoka – Preminuo 28-godišnji atletičar Osman Junuzović

Tužne, pretužne vijesti stižu nam iz Doboj Istoka i tamošnjeg atletskog kluba. Sinoć je iznenada u 28-oj godini života preminuo jedan od najboljih i najuspješnijih bosanskohercegovačkih atletičara Osman Junuzović.

Višestruki je prvak BiH i osvajač zlatnih medalja na srednjim i dugim stazama, krosu, uličnim trkama. Kao član reprezentacije BiH također je osvajao medalje na međunarodnim takmičenjima.

Višestruki je odlikovani i najbolji sportista Doboj Istoka a nagrade je osvajao i u izborima za najbolje sportiste Tuzlanskog kantona ali i BiH.

Ovo su samo neki od uspjeha:

  • bio je standardni seniorski reprezentativac BiH u disciplinama trčanje na 3000 m sa zaprekama, 3000 m, 10 000 m i kros takmičenjima. Osvojio je drugo mjesto na Balkanskom seniorskom prvenstvu u trčanju na 3000 m sa preprekama , prvo mjesto na Državnom seniorskom prvenstvu BiH u trčanju na 10 000 m , prvo mjesto na Državnom seniorskom prvenstvu BiH u trčanju na 5000 m , prvo mjesto na Državnom seniorskom prvenstvu BiH u trčanju na 3000 m , prvo mjesto na Državnom seniorskom prvenstvu BiH u trčanju na 3000 m sa preprekama, prvo mjesto u polumaratonu , prvo mjesto u kros prvenstvu BiH i prvo mjesto u BiH u trčanju na  10 000 m na cesti – ovo su samo neki od njegovih rezultata.

Sigurno da je ovo nenadoknadiv gubitak za sve. Dženaza će biti obavljena danas (utorak) na mezarju Panjik a polazi u 14:45 ispred kuće žalosti u Klokotnici.

 

Slični postovi

Back to top button