ČaršijaDogađaji

U Gračanici održano Prvo gradsko takmičenje u programiranju za učenike osnovnih škola

Tri najbolje rangirana učenika učestvuju na kantonalnom takmičenju

Jučer (19.4. 2019.) je  Gimnazija „Dr. Mustafa Kamarić“ Gračanica je bila domaćin Prvog gradskog takmičenja u programiranju za učenike osnovnih škola na području grada Gračanica.

Ovaj događaj se u isto vrijeme održavao u još sedam općina/gradova Tuzlanskog kantona: Tuzla, Gradačac, Srebrenik, Lukavac, Kalesija i Kladanj, dok Banovići i Živinice ovaj događaj planiraju za 22.4.2019.

Na gradskom takmičenju u Gračanici je učestvovalo 12 učenika iz osnovnih škola iz Gračanice, Doborovaca, Sokola i Džakula.  Pristunim učenicima i mentorima se obratila predsjednica Gradske komisije za takmičenje, Seada Hodžić, direktorica Gimnazije, Minka Kurtović, gradonačelnik Gračanice, Nusret Helić i predsjednik UPINITK , Nedžad Husičić.

Tri najbolje rangirana učenika učestvuju na kantonalnom takmičenju u programiranju koje će se održati 17.maja 2019  u JU MS hemijska škola Tuzla.

Sa područja grada Gračanica plasman su obezbijedili:

  1. mjesto Srabović Dina , Druga osnovna škola Gračanica (mentor Maida Djedović)
  2. mjesto Isić Dženan, Druga osnovna škola Gračanica (mentor Maida Djedović)
  3. mjesto Zahirović Asmir, JU OŠ Džakule (mentor Vikalo Mirnes)

“Zahvaljujemo se svim učenicima i njihovim mentorima na učešću a našim predstavnicim želimo puno uspjeha na kantonalnom takmičenju u Tuzli” – poručuju organizatori.

Ovo takmičenje je organizovalo Udruženje profesora i nastavnika informatike u Tuzlanskom kantonu (UPINITK) a realizovano je uz saglasnost Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona i Pedagoškog zavoda Tuzla. Značaj takmičenja su prepoznali i gradonačelnik Gračanice, g-din, Nusret Helić, te kompanije iz oblasti novih informacionih tehnologija WORKZ Group Bosnia nad Herezegovina i DCCS IT solutions koji su finansirali ovaj događaj na nivou grada ali i kantona.

Slični postovi

Back to top button
Idi na alatnu traku