Događaji

U toku je humanitarna akcija prikupljanja pomoći za Armina Ćurića

U toku je humanitarna akcija prikupljanja pomoći za operaciju i liječenje našeg sugrađanina Armina Ćurića. Neformalna humanitarna grupa „Gračanlije za Gračanlije“ pokrenula je niz aktivnosti u cilju prikupljanja sredstava. Tako je u prethodnim danima dimnjačar Armin Zec sav prihod od urađenog posla donirao za Ćurića. U četvrtak se u akciju uključuje  fizerski salon Ari. Svu zaradu od šišanja uplatiti će za našeg sugrađanina.

Do sada je prikupljeno 50 000 KM od potrebnih 80 000 KM.

This slideshow requires JavaScript.


Gračanlije za Gračanlije imaju novu humanitarnu akciju, a javnosti se obraćaju pismom koje prenosimo u cjelosti.

” Molimo naše sugrađanje da podrže akciju čišćenja odžaka sa ciljem da spasimo jedan život i skratimo
svakodnevnu patnju Armina Ćurića iz Gračanice rođenog 1976 godine.
Armin je suprug i otac dvoje djece. Spriječen je da obavlja bilo kakav fizički posao i živi normalan život jer svaki drugi dan mora na dijalizu koja traje po nekoliko sati nakon čega je veoma iscrpljen tj. u lošem stanju.

Zdravstveno stanje mu je svaki dan sve teže i teže. Kako smo već naveli spriječen je da novčano doprinosi svojoj porodici a minimalna pomoć koju prima od države u isnosu 246,96 KM ne može mu biti za potrebne lijekove.

Danas smo potrebni našem sugrađaninu Arminu Ćuriću kako bi opstao u životu. Jedini spas za dalji nastavak njegovog života je transplatacija bubrega koja se izvodi u Francuskoj a košta 40 000 eura. Armin je obavio sve pretrage i da bi ušao u program za transplataciju potrebno je prvo uplatiti navedeni iznos. U peridu od 2015 godine do danas Armin je uspio sakupiti oko 40 000 KM i dalje ne može sam.

Znamo da živimo u teškom vremenu gdje bez međusobne i uzajamne pomoći teško da možemo obezbjediti velike količine novca potrebne za hitne medicinske operacije.
Molimo vas u ime Armina i u ime njegove porodice da pokušamo zajedničkim snagama da prikupimo što više novca kako bi pomogli čovijeku , ocu, suprugu i našem komšiji da pobjedi ovu bolest koja sve češće prisutna među nama.”

Kontakt osobe:

Armin Zec
Jusuf Ljevšić
Alma Mulavdić

Slični postovi

Back to top button