Čaršija

Udžbenici i školski pribor za učenike romske populacije u Gračanici

Jedanaestogodišnji sin Elvedina Muratovića iz Škahovice odličan je učenik četvrtog razreda osnovne škole, redovan je učenik i niže uspjehe. Njegovim roditeljima veliku olakšicu u školovanju predstavlja donacija školskog pribora i udžbenika koju je i ove godine obezbijedila Gradska uprava.

Vlada Tuzlanskog kantona je i ove godine obezbijedila besplatne udžbenike za učenike od 1. do 5. razreda.

48 kompleta školskog pribora i udžbenika za učenike osnovne i 2 kompleta za učenike srednje škole iz romske populacije obezbijedila je Gradska uprava grada Gračanica a pakete je uručio gradonačelnik Nusret Helić.

Praksa obezbjeđivanja školskog pribora i udžbenika učenicima romske populacije njeguje se već 13 godina u Gračanici. Vrijednost ovog projekta je oko 7000 konvertibilnih maraka. Veliku korist od ovog vida pomoći imaju roditelji koji školuju dvoje i više djece.

Grad Gračanica kontinuirano radi na iznalaženju novih sredstava kako bi se romskoj populaciji na području Gračanice osigurali što kvalitetniji uslovi za život i što aktivnija participacija u društvenim dešavanjima. Roditelji su iskazali potrebu za rješavanjem finansiranja mjesečnih karti za učenike koji putuju do školskih objekata, a Gradonačelnik je obećao da će učiniti sve kako bi se i taj problem riješio.

This slideshow requires JavaScript.

Slični postovi

Back to top button