Sport

Ahmetašević, Hamidović, Šerbečić, Mulahusejnović, Hasić, Dedić – Gračanički reprezentativci

U Sarajevu se okupila mlada nogometna reprezentacija BiH. Mlade očekuje duel protiv Njemačke. U mladoj reprezentaciji su dvojica Gračanlija, standardni reprezentativci, Besim Šerbečić i Nardin Mulahusejnović.

Selektor rukometne reprezentacije BiH Bilal Šuman je objavio spisak igrača za predstojeće okupljanje i prijateljske utakmice protiv Crne Gore. Na spisku su i dva bivša igrača Gračanice, golman Admir Ahmetašević i Dino Hamidović.

Juniorska nogometna reprezentacija BiH se nalazi u Slovačkoj gdje igra kontrolne utakmice protiv domaćina. U prvoj su pobijedili a druga je na rasporedu sutra. U ovoj selekciji je standardni reprezentativac Amar Dedić iz austrijskog Salzburga, momak porijeklom iz Orahovice. I u nastavku ostajemo u Orahovici. Ženska juniorska nogometna reprezentacija se plasirala u elitni krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Juniorke su pobijedile Armeniju 3:0. U ovoj selekciji je djevojka iz Orahovice, Selma Hasić, jedna od boljih igračica, koja je bila strijelac vodećeg gola u ovom susretu.

Čestitamo našim reprezentativcima.

Slični postovi

Back to top button