Sport

Aktuelni gračanički reprezentativci

Ahmetašević i Hamidović u rukometnoj a Šerbečić i Mulahusejnović u nogometnoj reprezentaciji

AHMETAŠEVIĆ I HAMIDOVIĆ U RUKOMETNOJ REPREZENTACIJI

Krajem prošle sedmice sve ljubitelje sporta, posebno rukometa, obradovala je informacija o objavljenom spisku reprezentativaca za predstojeće okupljanje i utakmice sa Finskom. Istina, radi se o proširenom spisku ali i na njemu se od 3 igrača iz Premijer lige BiH nalaze dva iz Gračanice.

To su, možemo reći pa standardni golman Ahmetašević, koji se u zadnje vrijeme redovno nalazi na okupljanjima i Dino Hamidović, koji je nakon nastupa za mlade selekcije, dobio poziv i na okupljanje “A” selekcije. Čestitamo.

Već smo konstatovali da su samo 3 igrača iz Premijer lige dobila pozive. Ahmetašević i Hamidović iz Gračanice te Toromanović, aktuelni član visočke Bosne a u prvom dijelu sezone igrač Gračanice.

Da su opravdali pozive, Ahmetašević i Hamidović su pokazali tokom aktuelne sezone u kojoj nastupaju u odličnoj formi od početka. Ahmetašević je na 15-ak odbrana u prosjeku a posebno je impresivan bio u posljednjih nekoliko utakmica kada je branio praktično povrijeđen. U subotu je protiv Sloge bio jedan od ključnih igrača sa 17 odbrana.

Hamidović je prvi strijelac lige a sjajno igra i u drugom dijelu sezone. U dvomeču Kupa BiH protiv Vogošće je postigao 25 golova dok je u subotu protiv Sloge bio najbolji strijelac sa 13 golova.

ŠERBEČIĆ I MULAHUSEJNOVIĆ U MLADOJ NOGOMETNOJ REPREZENTACIJI BiH

Danas je (ponedjeljak) spisak mladih nogometnih eprezentativaca BiH za predstojeći duel kvalifikacija sa Moldavijom objavio selektor mlade reprezentagcije, Vinko Marinović. Na spisku su možemo reći i standardni mladi reprezentativci, Besim Šerbečić i Nardin Mulahusejnović.

Šerbečić je inače bio član svih omladinskih selekcija BiH i jedan je od igrača sa najviše nastupa u dresu sa državnim grbom i u predstojećim kvalifikacijama trebao bi biti jedan od oslonaca mlade reprezentacije.

Podsjećamo da je Šerbečić u svojoj prvoj sezoni u Rosenborgu osvojio 3 titule, prvenstvo, kup i superkup. Trenutno se sa ekipom nalazi na pripremama u toplijim krajevima.

Nardin Mulahusejnović je član Maribora a i od njega se očekuje da kao “senior” u mladoj reprezentaciji bude jedan od nosilaca igre.

DžINDIĆ I DEDIĆ

Nešto ranije ove godine kao reprezentativci su aktivni bili mladi Amer Džindić iz Kaskade i Amar Dedić, dječak porijeklom iz Orahovice.

Amar je član austrijskog Red Bull Salzburga i kapiten je kadetske nogometne reprezentacije BiH.

Amer Džindić je jedan od najboljih mladih futsalera u BiH. Član je Kaskade i kapiten juniorske futsal reprezentacije BiH. Nedavno su odigrali dvomeč sa odabranom vrstom Italije a prošle sedmice juniori su uveličali 10-tu godišnjicu MNK Klanac Brčko. Odigrali su prijateljsku utakmicu sa domaćinima i pobijedili 3:2 a strijelac jednog gola bio je upravo Džindić.

Ponosni smo na sve naše sjajne, mlade, uspješne, pametne i kulturne sportiste. Ovo nisu svi, ima njih još ali danas smo pomenuli samo one koji su bili aktivni početkom ove godine.

 

Slični postovi

Back to top button
Idi na alatnu traku