Sport

Aktuelni gračanički reprezentativci

Ahmetašević i Hamidović u rukometnoj a Šerbečić i Mulahusejnović u nogometnoj reprezentaciji

AHMETAŠEVIĆ I HAMIDOVIĆ U RUKOMETNOJ REPREZENTACIJI

Krajem prošle sedmice sve ljubitelje sporta, posebno rukometa, obradovala je informacija o objavljenom spisku reprezentativaca za predstojeće okupljanje i utakmice sa Finskom. Istina, radi se o proširenom spisku ali i na njemu se od 3 igrača iz Premijer lige BiH nalaze dva iz Gračanice.

To su, možemo reći pa standardni golman Ahmetašević, koji se u zadnje vrijeme redovno nalazi na okupljanjima i Dino Hamidović, koji je nakon nastupa za mlade selekcije, dobio poziv i na okupljanje “A” selekcije. Čestitamo.

Već smo konstatovali da su samo 3 igrača iz Premijer lige dobila pozive. Ahmetašević i Hamidović iz Gračanice te Toromanović, aktuelni član visočke Bosne a u prvom dijelu sezone igrač Gračanice.

Da su opravdali pozive, Ahmetašević i Hamidović su pokazali tokom aktuelne sezone u kojoj nastupaju u odličnoj formi od početka. Ahmetašević je na 15-ak odbrana u prosjeku a posebno je impresivan bio u posljednjih nekoliko utakmica kada je branio praktično povrijeđen. U subotu je protiv Sloge bio jedan od ključnih igrača sa 17 odbrana.

Hamidović je prvi strijelac lige a sjajno igra i u drugom dijelu sezone. U dvomeču Kupa BiH protiv Vogošće je postigao 25 golova dok je u subotu protiv Sloge bio najbolji strijelac sa 13 golova.

ŠERBEČIĆ I MULAHUSEJNOVIĆ U MLADOJ NOGOMETNOJ REPREZENTACIJI BiH

Danas je (ponedjeljak) spisak mladih nogometnih eprezentativaca BiH za predstojeći duel kvalifikacija sa Moldavijom objavio selektor mlade reprezentagcije, Vinko Marinović. Na spisku su možemo reći i standardni mladi reprezentativci, Besim Šerbečić i Nardin Mulahusejnović.

EON

Šerbečić je inače bio član svih omladinskih selekcija BiH i jedan je od igrača sa najviše nastupa u dresu sa državnim grbom i u predstojećim kvalifikacijama trebao bi biti jedan od oslonaca mlade reprezentacije.

Podsjećamo da je Šerbečić u svojoj prvoj sezoni u Rosenborgu osvojio 3 titule, prvenstvo, kup i superkup. Trenutno se sa ekipom nalazi na pripremama u toplijim krajevima.

Nardin Mulahusejnović je član Maribora a i od njega se očekuje da kao “senior” u mladoj reprezentaciji bude jedan od nosilaca igre.

DžINDIĆ I DEDIĆ

Nešto ranije ove godine kao reprezentativci su aktivni bili mladi Amer Džindić iz Kaskade i Amar Dedić, dječak porijeklom iz Orahovice.

Amar je član austrijskog Red Bull Salzburga i kapiten je kadetske nogometne reprezentacije BiH.

Amer Džindić je jedan od najboljih mladih futsalera u BiH. Član je Kaskade i kapiten juniorske futsal reprezentacije BiH. Nedavno su odigrali dvomeč sa odabranom vrstom Italije a prošle sedmice juniori su uveličali 10-tu godišnjicu MNK Klanac Brčko. Odigrali su prijateljsku utakmicu sa domaćinima i pobijedili 3:2 a strijelac jednog gola bio je upravo Džindić.

Ponosni smo na sve naše sjajne, mlade, uspješne, pametne i kulturne sportiste. Ovo nisu svi, ima njih još ali danas smo pomenuli samo one koji su bili aktivni početkom ove godine.

 

Slični postovi

Back to top button