Sport

Ima neka tajna veza – 5 aktuelnih članova reprezentativnih selekcija BiH dolazi nam iz Donje Orahovice + učenik generacije

Ima neka tajna veza između Donje Orahovice i reprezentativnih selekcija BiH. Jer da nije tako ne bi trenutno najmnogoljudnije mjesto u Gračanici trenutno davalo čak 5 reprezentativaca BiH u različitim sportovima.

Sigurno je trenutno najpoznatije ime sjajna odbojkašica Edina Selimović. O njoj smo u prethodnom periodu dosta toga napisali, naravno sve sa razlogom. Edinu očekuje nastup na Evropskom prvenstvu i sigurno ćemo sa dosta pažnje pratiti šta može naša selekcija na turniru. Edini želimo sreću u nastavku karijere.

 

 

 

Selma Hasić je mlada nogometašica koja je članica omladinskih selekcija BiH. Trenutno nastupa za U19 selekciju za koju je nerijetko i strijelac. Igra za ekipu Fortune iz Živinica.

 

 

 

 

 

Još jedna sjajna mlada djevojka je članica omladinskih nogometnih selekcija BiH a to je Lamija Oštraković. Trenutno nastupa za U17 reprezentaciju i ekipu Fortune iz Živinica.

 

 

 

 

 

Čast muškog dijela brane nogometaši Nedim Avdić i Amar Dedić. Nedim Avdić  je junior Slobode sa kojom je zimus potpisao i prvi profesionalni ugovor. Nerijetko je bio starter u Premijer ligi BiH a standradni je član omladinske selekcije BiH.

 

 

 

Amar Dedić je nešto stariji. Njegovi roditelji su iz Orahovice odselili u Sloveniju gdje se Amar počeo baviti nogometom. Ubrzo je stigao i do velikog Red Bull Salzburga čiji je i danas član. Nastupa kao posuđen igrač u drugoligašu Lieferingu sa kojim je bio u borbi za 1. mjesto. Ekipa je završila na 2. mjestu sa istim brojem bodova kao prvoplasirani BW Linz koji je izborio promociju u najviši rang. Standardni je član U21 selekcije BiH.

 

Svaka čast sportistima. Orahovica može itekako biti ponosna na njih, kao i svi ljubitelji sporta iz Gračanice.

BELMIN ARNAUT

Ako na sjajne uspjehe ovih pojedinaca na sportskom planu dodamo i sjajnog Belmina Arnauta, učenika generacije u 49. generaciji gračaničkih gimnazijalaca, onda se zaista moramo zapitati šta jedu i kakvu vodu piju u Donjoj Orahovici pa imaju ovako nadarene i uspješne sportiste.

Osim što je najbolji učenik Belmin je također sjajan matematičar. Nerijetko je na takmičenjima osvajao neko od prva 3 mjesta. A zanimljivo je i to da je Belmin prvak BiH u brzom slaganju Rubikove kocke.  Složi je za manje od 10 sekundi…Orahovica je to 🙂

 

Slični postovi

Back to top button