Sport

Mulahusejnović nastavio tamo gdje je stao – Mladi Bešić nova gračanička sportska nada

NOGOMET – Prijateljska utakmica, Pula

Istra – Koper  1:1 (Mulahusejnović)

Najbolji strijelac slovenske lige prošle sezone i član najboljih 11, napadač Nardin Mulahusejnović, nastavio je tamo gdje je stao. U prijateljskoj utakmici koju je njegova ekipa odigrala sa Istrom Nardin je bio strijelac gola za 1:1. Lijep početak priprema i nadamo se lijepa uvertira za sve ono što ga očekuje u narednom periodu. Čestitamo.


NOGOMET – Reprezentacija BiH, U-15

BiH – Selekcija Sarajeva i Istočnog Sarajeva  3:0 (Bešić 1x)

Dok pratimo uspjehe naših sportista u seniorskoj kategoriji, s vremena na vrijeme se na našem sportskom radaru pojave neki novi klinci, nove nade. Mahir Bešić je ime na koje treba obratiti pažnju. Ovaj dječak je krenuo stopama svog oca, Ferida Feđe Bešića, koji je svojevremeno sa dosta uspjeha igrao za lokalne klubove.  Njegovim stopama, pa i još malo bolje i uspješnije krenuo je i njegov sin Mahir.

Mahir je godinama trenirao u školi fudbala Eurofudbal iz Stjepan Polja da bi ga kao perspektivnog igrača vrbovali u Tuzla City, ekipu koja dosta ulaže u rad sa mladima posljednjih godina.

Bešić je nastavio da se razvija uzlaznom putanjom pa je kao jedan od boljih pojedinaca u Tuzla Cityu dobio poziv na okupljanje reprezentacije BiH do 15 godina.

Dječaci su nastupali na turniru Josip Katalinski-Škija. Osvojili su 1. mjesto sa dvije pobjede protiv Sjeverne Makedonije i Selekcije Sarajeva i Istočnog Sarajeva. U oba susreta Bešić je odigrao po jedno poluvrijeme a u finalnom je bio strijelac drugog gola. Čestitamo i sretno u nastavku karijere.

https://www.nfsbih.ba/vijesti/nogomet-m/omladinske-selekcije-m/bh-pioniri-pobjednici-turnira-josip-katalinski-skija-2/  

Slični postovi

Back to top button