Sport

Oni su ponos Gračanice – Sedam aktuelnih reprezentativaca BiH

Kao rijetko kada, a toliko puta smo već napisali, Gračanica se može pohvaliti sa nikada većim brojem reprezentativaca BiH u različitim sportovima. Ono o čemu danas pišemo su ponovo lijepe vijesti iz naših klubova koji su zadnjih godina postali prave male tvornice odličnih igrača, reprezentativaca. Danas pišemo o njih čak 7!!!

Da ne bude zabune, Gračanica ima još seniorskih, omladinskih i reprezentativaca u ostalim sportovima ali ovo su oni koji aktivni upravo ovih dana.

Dakle.

Poziv u malonogometnu reprezentaciju su dobila dva igrača Kaskade. Poziv je dobio sjajni golman Demir Alibegović. Zaradio je on to svojim predstavama na golu u posljednje 2-3 sezone. Alibegović će tako biti sa reprezentacijom na turniru u Poreču od 17. do 21. 12. ove godine. Zasluženo. Čestitamo.

Podsjećamo da u Kaskadi igra i odlični Amer Džindić koji je kapiten mlade malonogometne reprezentacije a u posljednje je vrijeme sve češće i na spisku selektora seniorske.

 

Radosne vijesti su nam stigle i iz rukometnog kluba. Pozive na okupljanje kadetske reprezentacije su zaradila dvojica mladića koji već sakupljaju minute i u prvom timu. To su Azer Musić i Edvin Dželilović. Čestitke naravno i mladim rukometašima kojima želimo da krenu stazama Ćehajića, Kamarića, Salkića, Ahmetaševića, Hamidovića i ostalih.

Ono o čemu smo danas već izvjestili, u jutarnjim satima će put Slovenije na Balkansko prvenstvo tri takmičarke iz Karate kluba Gračanica. To su Mubina Rešidbegović, Šejma Duraković i Dženana Osmanbegović. Čestitke i karatistkinjama.

Svaka čast našim reprezentativcima, klubovima, trenerima, roditeljima, svima onima koji su ugradili i najmanji dio u ova zaista sjajna postignuća.

Slični postovi

Back to top button