Sport

Pregled i najava sportskih aktuelnosti

Pribava je osvojila titulu u Drugoj ligi TK a Orahovica u zadnjem kolu igra za 1. mjesto

IGRE MLADIH

U subotu će u Gračanici biti održane Sportske igre mladih. U Gračanici će biti održana takmičenja u rukometu, nogometu, košarci i igra „između dvije vatre“. Program počinje u 9 sati a takmičenja će se odvijati u dvorani i na stadionu Luke te na poligonu kod Druge osnovne škole.

RUKOMET – TURNIR ZA OMLADINCE

U nedjelju će u dvorani Luke biti održan turnir u rukometu za omladince a nedjelja je rezervisana i za ligu mahala u malom nogometu koja će biti održana na poligonu Brezik na Drafnićima. Takmičenje počinje u 11 sati.

ORAHOVICA U DOBOŠNICI IGRA ZA TITULU

  • Željezničar – Orahovica
  • Trešnjevka – Ingram
  • Mladost B. – Doboj Istok

Za vikend završavaju i takmičenja u kantonalnim ligama. U centru pažnje će biti nastup Orahovice. Naime oni se uoči zadnjeg kola u Prvoj ligi TK nalaze na 1. mjestu ispred Trešnjevke sa 2 boda više. Orahovica gostuje u Dobošnici a Trešnjevka je domaćin ekipi Ingrama. Ako ima nešto dobro za Orahovičane to je činjenica da domaćini nemaju problema oko ostanka u ligi s obzirom da su ga već obezbijedili pa tako nemaju neki poseban imperativ za osvajanjem bodova. Orahovica je većim dijelom sezone bila pri vrhu i na vrhu tabele i svakako ne bi bilo nezasluženo da i osvoje titulu i plasiraju se u Drugu ligu FbiH Sjever gdje se već takmiče dva naša predstavnika, Lokomotiva i Mladost. Svi ostali susreti će biti u sjeni borbe za titulu. Jedinstvo gostuje Gornjem Rahiću a šlag na kraju sezone imat će ljubitelji nogometa u općini Doboj Istok. Naime, u zadnjem kolu na rasporedu je općinski derbi u Brijesnici između domaće Mladosti i Doboj Istoka.

PRIBAVA JE VEĆ OSIGURALA TITULU U DRUGOJ LIGI TK ZAPAD

Govorili smo o aktuelnostima u Prvoj ligi TK a sada selimo rang niže do Druge lige TK Zapad. I ovdje naši predstavnici bilježe sjajne nastupe. Pribava je već u prošlom kolu osvojila titulu ispred Stjepan Polja i ove dvije ekipe su većim dijelom sezone vodile bitku za prvo mjesto. Pribavljani su ipak bili konstantniji od samog početka i zasluženo su izborili promociju u viši rang takmičenja, Prvu ligu TK.

  • Pribava – Mladost D.
  • Polet – Stjepan Polje

Kada su u pitanju utakmice zadnjeg kola Pribava će na proslavi titule ugostiti rivale iz Doborovaca, ekipu Mladosti dok Stjepan Polje gostuje Poletu.

UTAKMICE U KANTONALNIM LIGAMA NA RASPOREDU SU U NEDJELJU U 18 SATI.

 

Slični postovi

Back to top button