Sport

Premijer rukometna liga počinje 18.9. – Gračanica II bolja od Rudara u Banovićima

Nakon održane sjednice Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH odlučeno je da sezona u Premijer ligi počne 18. septembra a ne 11. kako je ranije bilo najavljeno. Kalendar se neće mijenjati pa će 18. biti odigrane utakmice 2. kola a 1. kolo će biti odigrano 22. septembra.

U nastavku prenosimo informaciju sa FB stranice RK Gračanica:

  • U Sarajevu je, kako je zvanično saopšteno održan nastavak sjednice Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH. UO RSBiH nije mijenjao kalendar takmičenja za sezonu 2021/2022.
  • Međutim, budući da do juče nisu bile usvojene tri odvojene sudijske liste, niti izvršena blagovremena registracija igrača u skladu sa Propozicijama, odlučeno je da Premijer liga BiH startuje 18.09.2021. godine, utakmicama drugog kola, a da se u srijedu 22.09.2021. godine, igra prvo kolo nove sezone u muškoj Premijer ligi BiH.
  • Pomalo neobično i nesvakidašnje rješenje, bar što se redoslijeda kola tiče, ali navikli smo na nove ideje i inventivnost ljudi koji vode BH rukomet.
  • Dakle, naša ekipa prvenstvo otvara domaćom utakmicom protiv visočke Bosne, a zatim u deset dana gostuje u Ljubuškom, Maglaju i Zavidovićima, nakon čega dolaze tri kantonalna derbija Konjuh, Sloboda u Tuzli i Gradačac.
  • Slijedi gostovanje najbližim komšijama u Doboju, pa pauza zbog odustajanja brčanskog Jedinstva.
  • U svakom slučaju očekuju nas dobre i neizvjesne utakmice, a ovom prilikom pozivamo Vas da na vrijeme nabavite svoju Godišnju ulaznicu – stoji na FB stranici RK Gračanica.

RUKOMET – Prijateljska utakmica, Banovići

Rudar – Gračanica II  24:29

Još kratko o rukometu. Druga ekipa Gračanice koja će se takmičiti u Prvoj ligi FBiH u grupi Sjever, odigrala je kontrolnu utakmicu u Banovićima protiv Rudara. Pobijedili su rezultatom 29:24. U 1. kolu Gračanica 2 gostuje u Žepču. Liga starta 18. septembra.

Slični postovi

Back to top button