ČaršijaSport

Profesor Mirsad Selimović – Nagrada za životno djelo

U Bosanskom kulturnom centru Tuzla nedavno je povodom Dana učitelja (5.10.) održana tradicionalna Svečana akademija na kojoj su između ostalog nagrađeni oni koji su svojim dugogodišnjim radom zaslužili i zaradili da se njihovo ime nađe među istaknutim.

Jedan od takvih je i profesor tjelesnog odgoja iz gračaničke Mješovite srednje škole, Mirsad Selimović koji je dobio Nagradu za životno djelo.

Kompletan svoj radni i životni vijek je proveo u sportu. Rođen je 1956. godine. Srednju školu je završio u Tuzli a fakultet u Sarajevu. Radni vijek je započeo u OŠ Doborovci gdje je bio nekoliko godina nakon čega prelazi u MSŠ gdje je ostao do danas i napunio 38 godina staža u obrazovanju.

Školujući generacije i generacije učenika uporedo se bavio sportom i van nastave. Bio je aktivan igrač u matičnom klubu NK Orahovica 1974, Bratstvu i Petrovu. Dva puta zaredom je biran za najboljeg sportistu Gračanice, 1978. i 1979.

Godinama je radio kao trener u Orahovici a trenutno jer aktivan u Školi fudbala Omega koju vodi njegov sin Amir, također profesor tjelesnog odgoja. U braku je sa suprugom Enesom a pored mlađeg sina Amira tu je i stariji Mirza. Obojica su bili fudbaleri.

Čestitamo.

This slideshow requires JavaScript.

Slični postovi

Back to top button