Sport

Rezultati, tabele, rasporedi – Nogomet, džudo, šah

Ponedjeljkom kao i obično pripremamo pregled svih rezultata i nastupa gračaničkih sportista. Ranije smo izvjestili o pobjedi Bratstva i stanju u m:tel Prvoj ligi FBiH, rukometnoj Premijer ligi i pobjedi Gračanice kao i sjajnim odbojkašicama, reprezentaciji BiH koja je plasmanom na Euro ispisala historiju BH sporta. Možemo biti ponosni što je i naša Edina Selimović dio te historije.

Ove izvještaje možete pogledati OVDJE

Za danas smo pripremili pregled ostalih sportskih aktuelnosti.


NOGOMET – Druga liga FBiH Sjever, 26. kolo, sub/ned-17:30 h

 • Orahovica – Prokosovići 2:3
 • Mladost – Svatovac  1:0
 • Bosna M. – Lokomotiva  2:0

U Drugoj ligi FBiH Sjever su odigrane utakmice 26. kola. Mladost je u Malešićima bila bolja od Svatovca 1:0, Bosna je u Kalesiji savladala Lokomotivu 2:0 a Orahovica je izgubila na domaćem terenu od Prokosovića 2:3.

Na tabeli je prva Gradina sa 66 bodova. Tim iz Srebrenika je izdominirao ove sezone u kojoj praktično nisu imali konkurenciju. Slijedi im play-in za plasman u m:tel Prvu ligu FBiH.

Kada su u pitanju naši predstavnici, najbolje je plasirana Mladost koja je na 3. mjestu sa 44 boda, Orahovica je 12. sa 34 boda a Lokomotiva pretposljednja, 15. sa 14 bodova. Mramor je ispod sa 11.

27. kolo, srijeda, 19.5;

 • Lokomotiva – Mladost M.
 • G. Rahić – Orahovica

NOGOMET – Prva liga TK, 26. kolo, nedjelja, 17:30 h

 • Jedinstvo L. – Čelić  3:2
 • Doboj Istok – Vražići  3:1
 • Mladost VB – Mladost GV  4:2

Utakmice 26. kola odigrane su i u Prvoj ligi TK. Jedinstvo je u Lukavici pobijedilo ekipu Čelića 3:2, Mladost je u Brijesnici bila bolja od imenjaka iz Vukovija 4:2 a Doboj Istok je na domaćem terenu pobijedio Vražiće 3:1.

Mladost iz Kikača je na 1. mjestu sa 10 bodova više od Sloge iz Tojšića. Jedinstvo je pretposljednje, 15. sa 30 bodova. Doboj Istok je 11. sa 37 bodova a Mladost iz Brijesnice je 13. sa 36 bodova.

27. kolo:

 • Ingram – Jedinstvo L.
 • Mramor – Mladost VB
 • Omladinac – Doboj Istok

NOGOMET – Druga liga TK Zapad, 23. kolo, nedjelja, 17:30 h

 • Željezničar – Mladost D.  3:1
 • Pribava – Stjepan Polje  1:3

23. kolo je odigrano u Drugoj ligi TK Zapad. Pribava je izgubila kao domaćin od Stjepan Polja 1:3 a Mladost iz Doborovaca je poražena u Dobošnici od Željezničara 3:1.

Na tabeli vodi Mladost iz Puračića sa 56 bodova. Pribava je na 6. mjestu sa 34 boda, Stjepan Polje je 10. sa 26 a Mladost je 13. pretposljednja sa 21 bodom.

24. kolo:

 • Podrinje – Pribava
 • Stjepan Polje – Špionica
 • Mladost D. – Rudar

DŽUDO – Turnir u Sanskom Mostu – Sana 2021

Na međunarodnom džudo turniru u Sanskom Mostu na kojem je nastupilo 300 takmičara iz BiH, Hrvatske i Srbije sa dva takmičara nastupio je i Judo klub Pribava. Šta bi tek bilo da ih je bilo više. Emir Džaferović je bio 1. u kategoriji dječaka do 15 godina dok je Amina Bećirović završila na 3. mjestu, kategorija do 15 godina. Čestitamo.

Članovi JK Pribava se pripremaju za nastup na Federalnom prvenstvu koje bi se ovoga vikenda trebalo održati u Sarajevu.

Čestitamo i sretno.


ŠAH – Drugi memorijalni turnir za kadete “Mehmed Tuholjak”

Nakon dobrog nastupa na turniru u Doboj Istoku gdje su takmičari Šahovskog kluba Gračanica osvojili po jedno prvo, drugo i treće mjesto, ništa slabiji nisu bili ni na domaćem terenu. U subotu su na Bajramskom turniru snage odmjerili kadeti i seniori ŠK Gračanica a sjajan je bio mladi Muhamed Šišić koji je u konkurenciji seniora bio 1. Nije čudo ako konstatujemo da je prvi bio i dan kasnije “među svojom rajom”. Apsolutno prvo ime šahovskog vikenda u Gračanici i dječak koji je velika perspektiva.

U nedjelju je održan 2. memorijalni turnir Mehmed Tuholjak na kojem su nastupili mladi takmičari iz Gračanice, Doboj Istoka, Živinica i Tuzle.

Već smo pomenuli da je sjajni Muhamed Šišić i u konkurenciji kadeta bio 1. Odlične su bile sestre Babić, Maša i Milana koje su osvojile 1. i 2. mjesto dok je 3. pripalo Aneli Letić u konkurenciji do 16 godina.

Još jedan detalj vrijedan pomena je odličan nastup Haruna Kamenjaševića koji je osvojio 2. mjesto u konkurenciji dječaka do 10 godina. I to kako. Bez izgubljene partije. Prvi je bio  Eldin Babić iz OŠK Doboj Istok.

Čestitke takmičarima i organizatorima.

Iz kluba su na kraju poručili:

 • Ovom prilikom se zahvaljujemo porodici rahmetli Mehmeda Tuholjaka koja je pomogla u realizaciji nedjeljnog turnira.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This slideshow requires JavaScript.

Slični postovi

Back to top button