Sport

Rukometaši večeras protiv Krivaje za četvrtfinale Kupa BiH

RUKOMET – Kup BiH, 2. pretkolo, Gračanica, SD Luke, utorak, 18:00 h

  • Gračanica – Krivaja

U utorak je u sportskoj dvorani Luke u Gračanici na rasporedu utakmica 2. pretkola Kupa BiH između Gračanice i Krivaje. Igra se jedan susret pa će pobjednik među 8 najboljih u kupu ove sezone. Ekipe su na različite načine prošle 1. pretkolo. I dok se pobjeda Gračanice protiv Konjuha očekivala, dotle je trijumf Krivaje u gostima protiv Vogošće malo iznenađenje ali i upozorenje za domaćine. Krivaja je pokazala da uvijek može i zna odigrati kvalitetno. Osjetila je to i ekipa Gračanice, osjetila je to i Vogošća.

Junak tog trijumfa je bio neuništivi golman Hadžihasić koji je imao pomalo nestvarnih 18 odbrana. Inače, čovjeku je preko 40 godina. Samo da se zna.

Domaćini su favoriti. Od toga ne treba bježati. Favoriti su pogotovo ako odigraju na nivou prethodne 3 utakmice u kojima nisu ni jednom primili više od 22 gola. A znamo da je to dobitna kombinacija kada su u pitanju domaćini. Čvrsta igra u odbrani i mali broj primljenih golova garantuju dobar rezultat. Pobjedu. U svakom drugom slučaju, moglo bi biti problema. Gosti su protiv Vogošće postigli 31 gol, 21 samo u drugih pola sata. Dovoljno za oprez.

Očekuje nas jedna sigurno dobra i neizvjesna utakmica u kojoj su domaćini bliže pobjedi i prolasku dalje ali u kojoj ni gosti apsolutno nisu bez šanse. Uz očekivanu podršku sa tribine,vjerujemo da će se večeras u Gračanici radovati upravo domaćini.

EON

Slični postovi

Back to top button