Sport

Sa euro terena – Sport INFO – Nogomet, rukomet, odbojka

MULAHUSEJNOVIĆ PRVI STRIJELAC LIGE – IZABRAN U TIM SEZONE

Dobre vijesti nam stižu sa evropskih sportskih terena. Krenimo sa nogometom. Nardin Mulahusejnović, mladi napadač slovenskog Kopera, prvi je strijelac lige. Osim titule najboljeg strijelca, Mulahusejnović je izabran i u tim sezone. Čestitamo.

ŠERBEČIĆ U PRVOM TIMU ROSENBORGA

Besim Šerbečić  nakon povratka u Rosenborg polahko ulazi u prvi tim. Nastupio je u derbiju protiv Moldea kojeg je Rosenborg izgubio 3:2. Rosenborg je na 3. mjestu sa 2 boda manje upravo od ekipe od koje su izgubili.

MUSTAFIĆ STANDARDAN U DRESU NITRE

Na terenu je proteklog vikenda bio i Alen Mustafić u ekipi Nitre koja je izgubila na domaćem terenu.

 

HAMIDOVIĆ LAKŠE POVRIJEĐEN – AHMETAŠEVIĆ ODLIČAN U POBJEDI

Dino Hamidović nije nastupao za Trimo u posljednje vrijeme zbog lakše povrede dok jer odličan bio Ahmetašević u dresu Puente Genila koji je sa svojih 9 odbrana u drugom poluvremenu bio jedan od zaslužnijih za novu pobjedu njegovog tima.

SELIMOVIĆKA SA REPREZENTACIJOM  NASTUPA U SREBRENOJ LIGI

Ženska odbojkaška reprezentacija BiH nakon plasmana na Evropsko prvenstvo nastavlja sa pripremama za nastup u Srebrenoj ligi. Domaćin turnira je naša država a u Zenici će od 28. maja nastupati naša reprezentacija te Latvija, Portugal i Estonija. Dvije prvoplasirane selekcije će izboriti plasman na Final four u Sloveniji. Podsjećamo da je u reprezentaciji naša sugrađanka Edina Selimović.

Slični postovi

Back to top button