Sport

Sjajan vikend za mlade gračaničke sportiste – Rukomet, džudo, karate, ples

Uspješan je vikend iza gračaničkih sportista. Onih mlađih prije svega. Donijeli su nam proteklog vikenda pregršt medalja, nagrada, priznanja. Pripremili smo detaljan pregled aktuelnosti.

RUKOMET – Državno prvenstvo, U10, Kozarska Dubica

Počinjemo sa rukometom. Ponovo dobre vijest. Čini se da ljubitelji rukometa u Gračanici ne bi trebali da previše brinu kada je u pitanju budućnost. Uz dobre rezultate prvog tima u posljednje vrijeme sve su bolji i bolji omladinci. Selekcija U-2002 je na nedavno održanom državnom prvenstvu u Doboju završila kao drugoplasirana. Za vikend novi uspjeh.

Najmlađa selekcija RK Gračanica, dječaci rođeni 2010. godine i mlađi za vikend su učestvovali na završnici državnog prvenstva u Kozarskoj Dubici. Završili su na 3. mjestu a u ekipu su stigla i dva individualna priznanja, ono za najboljeg strijelca turnira i najboljeg golmana. Najbolji strijelac je bio Namik Džafo a golman Arman Djedović. Jedino im je izmakla titula za najboljeg igrača. Ona je otišla u redove pobjedničke ekipe, prvo mjesto su osvojili dječaci iz ŠR Banja Luka koji su u finalu bili bolji od Bosne Visoko a Petar Drobnjak je proglašen za najboljeg igrača. Gračanica je u utakmici za 3. mjesto bila bolja od Krivaje.

Prvoga dana turnira Gračanica je ostvarila dvije sigurne pobjede u grupi protiv domaćina i Krivaje. Krivaje, koja je u sezoni dva puta slavila protiv Gračanice i bila prva u ligi. U polufinalu su nakon neriješenog rezultata i produžetaka izgubili tek nakon izvođenja sedmeraca od vršnjaka Bosne i ostaje žal za finalom jer je ekipa Gračanice djelovala bolje na terenu. Nije se dalo. Zanimljiv je npr. podatak da je Bosna 2. mjesto osvojila praktično bez pobjede, uz tri neriješene utakmice i jedan poraz. Gračanica je imala skor kao prvaci od 3 pobjede i jednog neriješenog ishoda. Uz dvije individualne nagrade, sjajne partije na terenu, ostaje dojam da su dječaci uz malo sreće mogli i do finala jer su sigurno prema prikazanom bili jedna od najboljih ekipa na turniru. Bit će prilike za popravni. Čestitamo.

Konačan plasman:

 1.  ŠR Banja Luka
 2. Bosna Visoko
 3. Gračanica
 4. Krivaja
 5. Izviđač
 6. Kozara

RK Gračanica, rezultati, grupa:

 • Gračanica – Kozara  9:6
 • Gračanica – Krivaja  13:4

Polufinale:

 • Gračanica – Bosna V.  8:8 (produžeci 13:13, sedmerci 17:17, raspucavanje 19:20)

Za 3. mjesto:

 • Gračanica – Krivaja  9:8

Najbolji pojedinci:

 • Najbolji igrač – Petar Drobnjak (BL)
 • Najbolji golman – Arman Djedović (GR)
 • Najbolji strijelac – Namik Džafo (GR)

 

 

 

 


JUDO – Državno prvenstvo, Laktaši

Na završnici državnog prvensta u džudou koje je održano za vikend u Laktašima, takmičarke JK Pribava, Esma Mekić i Ajla Hadžikadunić osvojile su drugo, odnosno 3. mjesto. Esma Mekić je izborila plasman na Balkansko prvenstvo koje bi trebalo biti održano u oktobru u Grčkoj.


KARATE – Državno prvenstvo, Bugojno

Članice Karate kluba Gračanica Mubina Rešidbegović i Amina Husejnović osvojile su bronzane medalje na državnom prvenstvu u Bugojnu a sa ovim rezultatima su i potvrdile status reprezentativki BiH. Na državnom prvenstvu je nastupilo skoro 600 takmičara iz preko 100 klubova.

Odličan nastup je imala i Šejma Duraković gdje je u borbi za medalju nažalost izgubila rezultatom 3:2 te time zauzela 5 mjesto. Mubinu Rešidbegović u narednom periodu očekuje nastup na Svjetskom kupu u Poreču, te izborno takmičenje za odlazak na Evropsko prvenstvo u Finsku.


PLES – Državno prvenstvo u akrobatskom rock”N”rollu, Tuzla

Plesači iz PK Rock Step su također bili uspješni na državnom prvenstvu u akrobatskom rock n rollu. Osvojena su dva prva mjesta, mini formacija Winx te par Adi Kuduzović/Nedžma Gazibegović. Treća mjesta su osvojili par Almir Šaković/Sumeja Ibrahimović, formacija Rock Cats, juniori Hena i Nejla imamović također 3. mjesto te par Dženan Smajić i Aida Imširović.

Prvo mjesto:

 • Winx
 • Adi Kuduzović/Nedžma Gazibegović

Treće mjesto:

 • Almir Šaković/Sumeja Ibrahimović
 • Dženan Smajić/Aida Imširović
 • Hena i Nejla Imamović
 • Rock Cats

This slideshow requires JavaScript.

Slični postovi

Back to top button