Sport

U srijedu rukometni spektakl – U Gračanici gostuje Borac

Rukometaši bi pobjedom mogli do 1. mjesta

RUKOMET – Premijer liga BiH, 19. kolo, Gračanica, SD Luke, srijeda, 18:00 h

Gračanica – Borac Banja Luka

U srijedu su na rasporedu utakmice 19. kola Premijer rukometne lige BiH. U Gračanici nas očekuje utakmica sezone, derbi protiv sportskih rivala iz Banja Luke, ekipe Borca. Uoči utakmica 19. kola, Bosna i Gračanica su na diobi 1. mjesta sa po 40 bodova dok je Borac 3. sa 3 boda manje. Potencijalna situacija je da bi se moglo desiti da nakon 19. kola čak 3 ekipe imaju po 40 bodova. Mi se nadamo ipak da će jedna ekipa imati 43. Zna se koja.

Borac je nešto slabije ušao u sezonu sa dosta problema, međutim kako je ista odmicala tako su i gosti bili sve bolji i bolji. Nalaze se u vrhu tabele i u polufinalu Kupa BiH. Sigurno će u Gračanici tražiti priliku za pobjedu.

Domaćini su sa druge strane nakon dobrog starta sezone, pobjedom u gostima u Banjaluci potvrdili da misle ozbiljno a sada im je pobjeda potrebna kako bi pokazali da imaju snage da tako nastave do kraja.

Domaćini se imati novu priliku da zajsednu na prvo mjesto. Računica je jasna. Pobjeda protiv Borca i poraz Bosne u Gornjem Vakufu. Do sada im se nije dalo, da li će ih sreća konačno malo pomaziti?

U dvorani se očekuje spektakularna atmosfera. Ulaznice su za ovaj susret bile u prodaji u ponedjeljak i utorak a ostalo još oko 150 komada koje će biti puštene u prodaju u srijedu od 16:30.

EON

Domaćini su poduzeli sve kako bi utakmica bila organizovana na najvišem nivou. Ekipa mora odigrati puno bolje od one utakmice u Brčkom u prošlom kolu a pokazali su da znaju i mogu. Publika je na nivou cijelu sezonu, još samo da se slože kuglice sreće i da u srijedu oko 21 sat slavimo 1. mjesto na tabeli.

 1. kolo, parovi:
 • Gračanica – Borac BL
 • Sloga GV – Bosna V.
 • Lokomotiva – Sloga D.
 • Zrinjski – Maglaj
 • Derventa – Slavija
 • Goražde – Leotar
 • Vogošća – Konjuh

Tabela:

 1. Bosna 40
 2. Gračanica 40
 3. Borac 37
 4. Konjuh 31
 5. Vogošća 30
 6. Sloga D. 28
 7. Leotar 28
 8. Sloga GV/U 26
 9. Zrinjski 26
 10. Maglaj 26
 11. Lokomotiva 23
 12. Goražde 16
 13. Derventa 10
 14. Slavija 3

Slični postovi

Back to top button