Sport

U srijedu utakmice 28. kola rukometne Premijer lige BiH – Gračanica slobodna

RUKOMET – Premijer liga BiH, 28. kolo, srijeda

Gračanica – slobodni

Premijer rukometna liga BiH ulazi u samu završnicu. Igra se ubrzano. Nakon utakmica 27. kola koje su bile na rasporedu za vikend, 28. kolo se igra već u srijedu. A ono nam ponovo donosi nekoliko zanimljivih susreta. Naravno, nama je sigurno najinteresantnija situacija u RK Gračanica. Ekipa je nakon subotnje pobjede protiv Bosne trebala gostovati u Istočnom Sarajevu kod Slavije ali iz poznatog razloga, već ranijeg odustajanja domaće ekipe od takmičenja u Premijer ligi, Gračanica će u 28. kolu biti slobodna. Dva boda se pišu na konto. U posljednja dva prvenstvena kola ekipi Gračanice slijede teški susreti protiv direktnih konkurenata u borbi za što bolji plasman, ekipa Vogošće i Konjuha. Upravo Vogošća u predzadnjem kolu za vikend gostuje u Gračanici.

Gračanlije se trenutno nalaze na 7. mjestu sa 33 boda. Sa dva protiv Slavije imat će 35 i u zavisnosti od ishoda utakmice između Konjuha i Vogošće ili će ostati sedmi ili će na šesto mjesto.

Još dva susreta 28. kola privlače pažnju. Pomenuli smo već, u Živinicama se sastaju domaći Konjuh koji je na 6. mjestu sa 34 boda i Vogošća koja je peta i ima 37.

Dosta zanimljivije bi trebalo biti u Doboju gdje kod trećeplasirane Sloge gostuje lider Izviđač. Izviđač je podsjećamo u nedjelju savladao ekipu Borca i osamostalio se na vrhu tabele sa 2 boda više. Ipak, daleko od toga da je sve gotovo i da u Ljubuškom mogu slaviti titulu. Sačekat će još malo jer im  slijedi gostovanje u Doboju kod odlične Sloge koja je do prije samo 20-ak dana bila u konkurenciji za titulu. Sloga je sigurno ekipa koja na domaćem terenu može zadati probleme gostima i oni su toga svjesni. Preko Doboja i Sloge do titule jer nakon lidera Izviđača u zadnjem kolu u Doboju gostuje i trenutno drugoplasirani Borac. Bit će zanimljivo uz činjenicu da je tim iz Ljubuškog ipak u blagoj prednosti, kako zbog dva boda prednosti tako i zbog boljeg međusobnog skora sa Banjalučanima.

Nakon završetka ligaškog dijela takmičenja krajem maja slijedi i završnica kupa u kojoj se među 4 polufinalista nalazi i Gračanica.

28. kolo:

 • Gračanica – slobodni
 • Konjuh – Vogošća
 • Bosna – Derventa
 • Krivaja – Leotar
 • Iskra – Maglaj
 • Sloboda – Lokomotiva
 • Borac – Sloga GVU
 • Sloga D. – Izviđač

Tabela:

 1. Izviđač  46
 2. Borac  44
 3. Sloga D.  39
 4. Sloboda  38
 5. Vogošća  37
 6. Konjuh  34
 7. Gračanica  33
 8. Leotar  29
 9. Krivaja  29
 10. Sloga GVU  28
 11. Maglaj  23
 12. Iskra  19
 13. Lokomotiva  15
 14. Bosna  12
 15. Derventa  2
 16. Slavija – istupili

Slični postovi

Back to top button