Sport

Završeno 23. izdanje Danske škole fudbala u Gračanici

U petak smo zabilježili jedan lijep prilog sa ovogodišnjeg izdanja Danske škole fudbala. Ovo je bilo 23. po redu izdanje. Nešto skromnije nego inače, bez učešća mališana iz susjednog Petrova i sa smanjenim brojem učesnika zbog aktuelnih mjera vezanih za korona virus.

Iako ne u punom kapacitetu i ovogodišnje izdanje je bilo pun pogodak. Oko 100 mališana se družilo, zabavljalo, takmičilo a sve pod budnim okom iskusnih trenera koji su i sami prošli obuku i stekli vještine za jedan ovakav rad sa djecom.

Zaista je bilo prelijepo. Dovoljno je da samo čujete smijeh i dječiju graju i već bi mogli zaključiti kako događaj ima prolaznu ocjenu. Da ništa više ne dodamo dovoljno bi bilo. Želja organizatora je ove godine bila da se uključi što veći broj djevojčica. Na kraju ih je bilo više nego dječaka a bilo je i nekih drugih noviteta kao što je gostovanje djece iz udruženja Futura.

Dio atmosfere prenosimo na priloženim fotografijama a izjave glavnih aktera, mališana i trenera poslušajte u ponedjeljak u novom izdanju emisije Sa sportskih terena.

This slideshow requires JavaScript.

Slični postovi

Back to top button