Sport

Adi Mehmedćehajić – Novo reprezentativno pojačanje u RK Gračanica

RUKOMET – RK Gračanica

Na zvaničnoj FB stranici RK Gračanica objavljena je informacija da je novi član kluba mladi 18-godišnji Adi Mehmedćehajić koji dolazi iz Gradačca.

Prenosimo informaciju:

 • Novi član RK”Gračanica” je Adi Mehmedćehajić dosadašnji član RK”Gradačac”.
  Adi Mehmedćehajić, rođen je 20.06.2001.g., visok 190 cm i težak 82 kg, a igra na poziciji lijevog krila.
  Kroz svoj igrački razvoj, prošao je sve kategorije RK”Speed” Gradačac gdje su mu treneri bili prof.Safet Doborac i prof.Dado Doborac.
  Posljednje četiri sezone Mehmedćehajić bio je član seniorske ekipe RK”Gradačac”, a već odavno je izborio status člana prve postave.
  Ove polusezone bio je jedan od najefikasnijih igrača RK”Gradačac”.
  Njegov uspješan razvoj i potencijal nije ostao nezapažen u BH rukometnim krugovima, tako da je pozvan na posljednje okupljanje juniorske reprezentacije BiH u Visoko.
  Premda je imao zapaženu minutažu i značajnu ulogu u RK”Gradačac”, Mehmedćehajić odlučio je da promjeni sportsku sredinu, a svoju Odluku obrazložio je:
  “Posljednjih sezona RK “Gračanica” je u svakom smislu u uzlanoj putanji. Trenutno je u vrhu BH rukometa, radi se o vrlo organizovanom kolektivu, a ambicije kluba se podudaraju sa mojim.
  Prateći rad u i oko Kluba, prepoznao sam izuzetno predan i kvalitetan rad trenera Doborca, koji svakog igrača čini boljim.
  Dakle, najveći motiv mog priključenja RK “Gračanica” je želja i ambicija za igračkim napredovanjem, a siguran sam da u ovom radnom i sportskom okruženju to mogu postići”.
  Vjerujemo da će Mehmedćehajić biti pravo pojačanje za naš sastav i da će se kroz trenažni proces nametnuti treneru Doborcu.

 

Slični postovi

Back to top button