Sport

Košarkaški klub G-Stars Gračanica – Ajla Hidić u reprezentaciji

Klub postoji 5 godina

Malo tko zna da u Gračanici već 5 godina postoji i djeluje ženski košarkaški klub. Istina, nije Gračanica nikada ni imala neku tradiciju ženske košarke a klub G-Stars nema seniorsku ekipu koja bi izazvala interesovanje. Ali zato ima omladinske selekcije, profesionalnog trenera ali i mlade reprezentativke BiH.

Mi smo posjetili jedan od treninga i razgovarali sa trenerom i osobom koja je glavni krivac za žensku košarku u Gračanici. To je Alma Softić. Možda nekome ovo ime i prezime ne govori puno ali kada čujete reference, bit će vam malo jasnije.

Alma Softić je bivša košarkašica, reprezentativka BiH, koja je poslom vezana za Gračanicu a kako je košarka njena velika ljubav, odlučila je da pokrene klub u Gračanici. Igrala je godinama za tuzlansko Jedinstvo a tokom studija je igrala i na koledžu u Oklahomi.

Rad je počeo sa najmlađim a klub danas već ima nekoliko selekcija koje postižu dobre rezultate u ligi mladih. Za vikend će nastupiti na završnici takmičenja u Tuzli.

Višegodišnji kvalitetan rad iznjedrio je i kvalitetne pojedince. Tako je klub dao nekoliko mladih reprezentativki koje su boravile na okupljanjima a jedna od najboljih mladih igračica je Ajla Hidić koja čak nastupa za starije selekcije.

Trener Softić kaže da će se za ovu djevojku još čuti a ona sama tvrdi da joj je košarka sve.

EON

Da dodamo da je na okupljanju sa juniorskom reprezentacijom bila još jedna igračica iz KK G-Stars, Azemina Mustajbašić.

Ekipi želimo sreću, klubu uspješan rad, još poneku reprezentativku, pa ko zna, kada prođe još koja godina, možda sazrije vrijeme i za seniorski ženski košarkaški klub. Zašto ne.

Razgovor sa Almom Softić i Ajlom Hidić možete poslušati u emisiji Sa sportskih terena koja se nalazi na web stranici.

 

Slični postovi

Back to top button