Sport

Mladost bolja od Lokomotive u općinskom derbiju – Jedinstvo savladalo Doboj Istok u Lukavici

Druga liga FBiH - Prva liga TK

NOGOMET – Druga liga FBiH Sjever, 21. kolo

Mladost M. – Lokomotiva M.  4:3

Danas su odigrana četiri susreta 21. kola u Drugoj ligi FBiH Sjever. U općinskom derbiju u Malešićima prava poslastica za sve ljubitelje nogometa. Domaća Mladost je u susretu sa čak 7 golova za jedan bila bolja od Lokomotive iz Miričine. Završilo je 4:3. Sa nova 3 boda domaćini ostaju u vrhu tabele dok Lokomotiva nizom loših rezultata polahko pada u donji dio.

Vodeći dvojac je imao različite nastupe. Budućnost je kao gost savladala Radnički sa 4:1 dok je Gradina odigrala bez golova protiv Sloge iz Tojšića. Budućnost ostaje na 1. mjestu sa 2 boda više od Gradine.

U narednom kolu Mladost ima težak zadatak jer gostuje lideru a Lokomotiva će priliku za prekid loše serije imati na domaćem terenu protiv Odžaka.


NOGOMET – Prva liga TK, 21. kolo

Jedinstvo L. – Doboj Istok  4:1

21. kolo Prve lige TK donijelo nam je komšijski derbi u Lukavici između domaćeg Jedinstva i Doboj Istoka. Jedinstvo je sa 4:1 savladalo goste ali ih u preskočilo na tabeli jer je Doboj Istok imao 2 boda više.

Orahovica se bori za 1. mjesto a u prilog im ide rezultat današnje utakmice između lidera Omazića i Mladosti iz Kikača. Susret je završen bez golova tako da su Omazići ostali na 1. mjestu sa 2 boda više od Orahovice. Ukoliko bi Orahovica pobijedila u gostima u Šerićima, ponovo bi se vratili na 1. mjesto.

Slični postovi

Back to top button