VijestiVijesti

JP Vodovod i kanalizacija: Svečano obilježen Dan voda

Svjetski dan voda obilježava se 22. marta već tri decenije. Iz godine u godinu raznim sadržajima nastoji se skrenuti pažnja na neprocjenjivu vrijednost vodnih resursa i u isto vrijeme podići svijest javnosti o sve prisutnijoj globalnoj krizi s vodom. S tim u vezi danas je u organizaciji JP Vodovod i kanalizacija upriličena svečanost na kojoj su govorili direktor preduzeća Senad Hamidović te gradonačelnik Nusret Helić.

“Dan voda ove godine je obilježen pod nazivom “Učinimo nevidljivo vidljivim”, koncept je da se očuvaju vode pogotovo one vode koje su pod zemljom, svi zajedno moramo obratiti brigu na taj dragocijeni prirodni resurs” rekao je direktor Senad Hamidović.

Gradonačelnik Nusret Helić također je govorio o važnosti očuvanja podzemnih voda.

“Vode su izvor života, ulazimo u vremena gdje je sve manje vode, zbog zagađenosti, zbog toga je odgovornost svih nas da očuvamo naše vode” dodaje Helić.

EON

Ove godine raspisan je i konkurs za osnovne škole na temu “Učinimo nevidljivo vidljivim”, a najboljim radovima i školama su gradonačelnik i direktor uručili zahvalnice i nagrade.

Nakon toga delegacija Grada sa gostima je posjetila dispečerski centar gdje su prezentovane određene mašine, alati i sistemi za praćenje regularnog protoka vode. Također, vlastima su predočeni planovi šta su planirane buduće aktivnosti.

 

Slični postovi

Back to top button